Toţi elevii din ciclul primar din Bistriţa ar urma să beneficieze de un abonament cu 10 şedinţe de înot!

Consiliul Local Bistriţa va supune aprobării, în şedinţa ordinară de joi,  Regulamentul privind desfăşurarea Programului „Şcoala de înot”, destinat elevilor din clasele 0 – IV, înscrişi în învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Bistriţa.

Astfel, programul „Şcoala de înot” presupune acordarea unor abonamente a 10 şedinţe (o oră/şedinţă) la prestatorii de servicii la disciplina înot, care se va întinde pe perioada unui an şcolar. În felul acesta, aproximativ 4000 de elevi înscrişi în învăţământul de stat în clasele 0 - IV vor beneficia de cursuri de înot până la finalizarea studiilor primare.      

Pe durata studiilor din ciclul primar, un elev beneficiază o singură dată de acest tip de abonament, în limita fondurilor disponibile.

         Valoarea unei şedinţe este de maxim 20 de lei şi asigură accesul elevilor la lecţiile de înot şi facilităţile oferite de prestatorii servicii sportive pentru disciplina înot.

Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Bistriţa nr. 57/15.04.2021 a fost alocată suma de 500.000 lei destinată derulării programelor de stimulare a elevilor din municipiu prin acordarea de abonamente la baze sportive (elevii performeri şi elevii beneficiari ai burselor sociale şi elevii care urmează a fi cuprinşi în Programul „Şcoala de înot”).

Programul „Şcoala de înot” adresat elevilor din ciclul primar vine să întregească strategia de promovare a sportului în rândul elevilor, completând, astfel, cele două programe deja existente: Programul de stimulare a elevilor proveniţi din familii aflate în dificultate prin acordarea unui abonament sportiv şi   programul de stimulare a elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură şi a premianţilor la olimpiadele şcolare pe discipline, prin facilitarea accesului acestora la cluburile sportive, asociaţiile sau unităţile prestatoare de servicii sportive din municipiu, în vederea petrecerii cât mai agreabile şi utile a timpului liber, cel din urmă fiind implementat începând cu anul 2009.

      Primăria municipiului Bistriţa se implică activ în crearea unui mediu educaţional stimulativ, la toate nivelurile şi sub toate aspectele, propunându-şi, în felul acesta, să contribuie la motivarea elevilor în a obţine rezultate mai bune la clasă dar şi a preveni eşecul şcolar. Este recunoscut faptul că sportul şi activitatea fizică, cu precădere înotul practicate în cadru organizat contribuie la creşterea gradului de disciplină şi comportament social pozitiv în cadrul şcolii. Pe lângă beneficiile pe care le aduce la nivelul dezvoltării fizice armonioase, înotul sporeşte încrederea, contribuie la creşterea stimei de sine şi îmbunătăţeşte concentrarea şi atenţia. Toate acestea constituie motive pentru iniţierea, înca de la vârste fragede, a unor programe menite a valorifica beneficiile acestui sport în folosul elevilor, se arată în documentaţia proiectului de hotărâre.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5