Tradiţia săsească de împodobit copacii cu ouă, de răsunet la Bistriţa

Joi, în parcul de lângă Biserica Evanghelică din Bistriţa, încă de dimineaţă era forfotă mare. Muncitorii de la Direcţia Servicii Publice din cadrul Primăriei pregăteau parcul pentru ca acest eveniment de împodobirea pomului să fie o reuşită. Aproximativ 100 de copii alături de cadrele didactice, au venit cu coşurile de ouleţe împodobite pentru a da culoare pomului din faţa bisericii.
Prezent la acest eveniment, primarul Bistriţei, ing. Ovidiu Teodor Creţu a menţionat faptul că această tradiţie săsească datează de mulţi ani, copiii bucurându-se de împodobirea pomului.
La acest eveniment au mai participat viceprimarul Cristian Niculae şi administratorul public George Avram.
Printre elevii prezenţi au fost şi o clasă de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din cartioerul Viişoara, alături de învăţătoarele Conţ Alexandra şi Nechiti Ancuţa, iar din municipiul Bistriţa aproximativ 100 de elevi de la clasele a III-a a Şcolii Gimnaziale Avram Iancu, alături de învăţătorii Biriş Maria şi Mileşan Ioan. Cei care au pregătit elevii pentru pictarea ouălor în mai multe tehnici.
În final, copiii au fost urcaţi pe rând în macaraua special pregătită de cei de la SVSU pentru împodobirea pomului cu frumoasele ouă pictate de mânuţele lor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5