Traseele din Munţii Rodnei

Plt. Victor Forogău şi sg. maj. Liviu Cicioc, din cadrul Postului de Jandarmi Montani Rodna, au însoţit un grup de tineri, pe parcursul unui traseu turistic care cuprinde Vârful Roşu şi Vf. Ineuţ. Tinerii sunt elevi din Cluj, Vrancea şi Fălticeni şi sunt cazaţi în această perioadă în Complexul Alpina Blazna. Aceştia au dorit să vadă împrejurimile alegând un traseu turistic necunoscut lor, ca urmare au apelat la sprijinul jandarmilor montani din Rodna pentru a parcurge acest traseu în siguranţă.

Timp de aproximativ 7 ore, jandarmii montani i-au însoţit pe tineri pe traseul Valea Blaznei-Vf, Roşu-Vf. Ineuţ, la finalul acestuia întocându-se în siguranţă la locul de cazare.

Comentarii

08/08/11 09:36
Vizitator

Jandarmii sunt platiti sa asigure linistea ordinea publica si nu sa faca salvare montana sau ghidaj turistic. Jandarmeria Romana NU ARE CADRUL LEGAL SA EXECUTE ACTIVITATI DE SALVARE MONTANA SAU GHIDAJ TURISTIC . SALVAREA MONTANA E TREABA SALVAMONTISTILOR, COMFORM LEGII. Ministrul de Interne cu liceul la seral si facultatea la FF are tupeul sa anunte ca Jandarmii montani au efectuat vreo 700 de misiuni de cautare - salvare in Romania in 2011. Comite astfel, fara sa stie 2 ilegalitati : prima este ca da girul unor FALSURI IN DECLARATII SI INSCRISURI OFICIALE, RAPORTARI FALSE, ale subordonatilor din toata tara pentru ca acele interventii au fost facute de salvamontisti. A doua ilegalitate este aceea ca ministrul anunta oficial ca jandarmii au efectuat 700 de misiuni pentru care nu au baza legala. MARE IDIOT. si nimeni nu se sesizeaza.
E ca si cum salvamontul din Romania s-ar aduna la o sedinta si ar anunta ca in cursul anului Salvamontul a dat 700 de autorizatii ISCIR in toata tara si asta pe baza Protocolului cu ISCIR-ul. Cam asta incearca sa faca jandarmii motani din Ro.

07/08/11 20:07
gigi

Ghizi montani pe banii statului ! Rusine ce minister e in stare sa fluture banii in halul acesta. Leafa dubla cat am eu si in loc sa faca ceva folositor ei fac campanie. daca in timpul acela un betivan facea scandal in statiune. Locul lor este acolo unde pot apare tulburari ale ordinii publice si nu pe coclauri la ciuperci cu turistii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5