Treceri de pietoni iluminate, echipamente de măsurare a vitezei, soluții de parcare inteligentă, la Năsăud!

Treceri de pietoni iluminate, echipamente de măsurare a vitezei, soluții de parcare inteligentă, toate acestea vor fi implementate la Năsăud, printr-un proiect cu finanțare europeană. Este vorba de proiectul ‘‘Dezvoltarea sistemului de management al traficului și informare în timp real a participanților la trafic în orașul Năsăud’’ – finanțat prin PNRR, Componenta C10 – Fondul Local, cu finanțare în valoare de 500 000 Euro pentru dezvoltarea sistemului inteligent de management al traficului și introducerea de dotări și componente suplimentare pentru creșterea siguranței în timpul deplasărilor și a calității vieții în orașul Năsăud.

În prezent, se lucrează la proiectul tehnic, dorindu-se asigurarea interoperabilității componentelor achiziționate cu cele implementate prin proiectul ‘‘Creșterea mobilității urbane în orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud”.

Concret se dorește instalarea de echipament măsurare automată viteză – 3 intersecții; amenajarea de treceri de pietoni cu iluminare crescută – 3 treceri; implementarea de soluții de parcare inteligentă; dotarea și funcționarea unui Centru de control al traficului.

Intervenția are ca scop îmbunătățirea capacității administrației publice de a gestiona traficul la nivel local, precum și creșterea atractivității, confortului și siguranței în timpul deplasărilor active.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5