Trei bombe de aviație, descoperite la piciorul unui pod de cale ferată din Coldău. Circulația feroviară va fi oprită, în momentul ridicării muniției

La piciorul unui pod de cale ferată, peste râul Someșul Mare, au fost descoperite 3 bombe de aviație, de aproximativ 50kg fiecare. În momentul de fața, echipa pirotehnica a ISU BN lucrează pentru cercetarea zonei în vederea identificării altor posibile elemente de muniție.

 

Acestea vor fi distruse in apropierea locului unde au fost gasite. Misiunea va fi coordonata Col. Ușurelu Ștefan  (sef serviciu de specialitate din cadrul IGSU). De asemenea, misiunea va fi sprijinită de ofițerul specialist pirotehnist din cadrul ISU Horea al județului Mures. 

Din momentul identificării elementelor de muniție, toate lucrările la podul CFR au fost oprite, fiind solicitat sprijin de specialitate prin numărul unic de urgență 112. Pentru siguranta participantilor la traficul feroviar, in momentul în care bombele de aviație vor fi ridicate de către specialiștii pirotehnisti, circulația feroviară va fi oprită. Echipaje de jandarmi și politie de la nivelul IJJ BN, respectiv IPJ BN vor asigura măsurile specifice de izolare a zonei / protecția populației.

Populația localității Branistea a fost informată de către autoritățile publice locale despre faptul că distrugerea elementelor va avea loc pe raza localității. Misiunea este în dinamică, informează ISU BN.. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5