Trei case, în flăcări, din cauza unui horn, la Dumitra

Sâmbătă, la ora 5.25, pompierii năsăudeni au fost solicitaţi să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit pe raza localităţii Dumitra. Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud, împreună cu un echipaj de prim ajutor SMURD, s-au deplasat de urgenţă la locul indicat.
Odată ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta la trei case de locuit, iar căldura degajată ameninţa un al patrulea imobil aflat la mică distanţă de focarele iniţiale. În sprijinul pompierilor năsăudeni a fost alocată o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparţinând Detaşamentului de Pompieri Bistriţa.
Unul din proprietarii caselor afectate de incendiu, S.T – o femeie în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică, paramedicii acordându-i asistenţă medicală la locul evenimentului, pentru ca ulterior să o transporte la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, pompierii militari, sprijiniţi de voluntarii din localitate, reuşind să limiteze considerabil pagubele materiale şi să evacueze multe bunuri din zona de manifestare a incendiului. Bilanţul incendiului este următorul: o casă a ars aproape în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, până la sosirea pompierilor, acoperişul şi tavanul unei case pe o suprafaţă de cca. 60 – 70 mp, acoperişul unei case pe o suprafaţă de aproximativ 15 – 16 mp şi jaluzele exterioare unei case învecinate.
Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de exploatarea unui burlan de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile, declară plt. Marius Rus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5