Incendiu la o casă și anexe gospodărești construite din lemn, la Măgura Ilvei

O casă de locuit și mai multe anexe gospodărești construite din lemn din Măgura Ilvei au fost cuprinse de un incendiu violent în această noapte.
Potrivit ISU BN, la sosirea echipajelor Stației de Pompieri Sângeorz - Băi, incendiul se manifesta la două anexe gospodărești și acoperișul unei case de locuit, pe o suprafață totală de aproximativ 500 mp, cu posibilitate de propagare la casele și anexele vecine. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, s-a degradat mansarda și etajul superior al casei și au ars anexele gospodărești ( sura, grajd, atelier, șopron).
De asemenea, s-a degradat acoperișul anexei vecine pe o suprafață de 5 mp, dar incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite. În urma incendiului, au ars 20 de păsări adăpostite într-una din anexele cuprinse de incendiu. În schimb, au fost salvate casa de locuit, casele și anexele vecine.
Operațiunile de localizare și lichidare a focarelor, precum și îndepărtarea efectelor incendiului au durat aproximativ cinci ore, la temperaturi de -10 grade Celsius. După finalizarea intervenției, a fost începută cercetarea privind stabilirea unei cauze probabile de izbucnire a incendiului. Astfel, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum deteriorat, amplasat neprotejat lângă un perete construit din lemn.
Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate patru echipaje de stingere cu patru autospeciale cu apă și spumă (două de la Stația de Pompieri Sângeorz – Băi, una de la Secția de Pompieri Năsăud și una de la SVSU Măgura Ilvei). În total, 29 de pompieri dintre care militari (21) și voluntari (8), dar și zece localnici au făcut eforturi susținute pentru limitarea pagubelor materiale și salvarea vecinătăților. În sprijinul pompierilor militari din cadrul ISU Bistrița – Năsăud au fost direcționate la locul solicitării SVSU Măgura Ilvei și SVSU Ilva Mare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5