Trei comune din judeţ nu au medic de familie

         Trei localităţi din judeţul nostru nu au medic de familie, iar în două localităţi rurale funcţionează puncte de lucru ale medicilor de familie. În această situaţie se află localităţile Ciceu Mihăieşti, Monor şi Poiana Ilvei, respectiv Chiochiş şi Runcu Salvei.

         „La Ciceu Mihăieşti populaţia este înscrisă pe listele medicilor de familie de la Petru Rareş, pentru că localitatea s-a desprins din această comună şi oamenii erau înscrişi la medicul din Petru Rareş, iar între timp a mai venit un medic. La Monor, deşi nu există un punct de lucru organizat, pacienţii sunt înscrişi pe listele medicilor de familie de la Şieu care, în caz de urgenţă sau dacă e nevoie de deplasare la domiciliu o fac. Singura localitate în care este o problemă este Poiana Ilvei, pentru care am avut foarte multe discuţii şi sperăm să găsim soluţii”, a declarat dr. Anca Andriţoiu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. Potrivit acesteia, 86% din populaţia judeţului se regăseşte pe listele unui medic de familie, aşa cum arată şi datele de la CAS B-N, cuprinzând atât persoane asigurate, cât şi cele care beneficiază de accesul minimal la servicii medicale.

         În judeţul Bistriţa-Năsăud funcţionează 141 cabinete medicale şi puncte de lucru, deservite de către 139 medici de familie. În municipiul Bistriţa şi cele trei oraşe sunt 60 de cabinete ale medicilor de familie, dintre care 44 în Bistriţa, câte 6 în Năsăud şi Beclean şi 4 cabinete în Sângeorz Băi.  În mediul rural există 79 cabinete şi două puncte de lucru, în 53 de comune activând 1,2 sau chiar 3 medici de familie, în ultimul caz fiind Nimigea şi Tiha Bârgăului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5