O echipă mobilă de la Spitalul Militar va vaccina persoanele din comunele fără medic de familie titular!

Dr. Anca Andriţoiu, director DSP B-N, a anunţat că pentru localităţile unde nu există medic de familie titular vaccinarea s-ar putea face printr-o echipă mobilă venită de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Potrivit acesteia, chiar dacă la nivel naţional se constată o perioadă de stagnare, în Bistriţa-Năsăud s-a vaccinat la capacitate maximă până în prezent, inclusiv la rapelul pentru AstraZeneca.
„Vom avea o nouă posibilitate de vaccinare, dar aşteptăm ca autorităţile locale să facă o estimare. O echipă mobilă de la Cluj, de la Spitalul Militar, va veni să vaccineze în localităţile unde nu există medic de familie. Avem şapte localităţi unde nu există un medic de familie titular, dar sunt puncte de lucru ale altor medici care asigură asistenţa medicală. Am rugat primarii să estimeze şi în funcţie de aceasta va veni echipa de la Cluj”, a explicat dr. Andriţoiu.
Este vorba despre localităţi precum Poiana Ilvei (deşi mulţi locuitori s-au vaccinat „peste deal”, la Maieru), Miceştii de Câmpie/Sânmihaiu de Câmpie, Runcu Salvei, Ciceu Mihăieşti, Monor sau Chiochiş, ultimele trei localităţi având acum mai multe cazuri active.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5