Trei infracțiuni constatate în flagrant, de polițiști. Articole contrafăcute, de îmbrăcăminte şi încălţăminte, confiscate

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, anunţă IPJ BN.

În acest context, în intervalul 25-26 octombrie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității economice au acționat în special pentru prevenirea, descoperirea și combaterea infracționalității din domeniul proprietății intelectuale. Astfel, au fost efectuate controale şi verificări de specialitate la operatori și agenți economici, dar și la diferite centre comerciale și la comercianți din piețe, târguri și oboare. Acțiunile polițiștilor au avut loc în orașele Bistrița, Sângeorz-Băi și Năsăud, dar și în comunele Prundu Bârgăului și Rodna.

Cu această ocazie, au fost efectuate controale și verificări de specialitate la 29 de operatori economici, persoane fizice și juridice, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 65.500 lei, toate prevăzute de Legea 12/1990.

Polițiștii au constatat în flagrant 3 infracțiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, toate pe raza municipiului Bistrița, existând indicii că ar fi contrafăcute. Totodată, au fost indisponibilizate 113 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, care poartă reprezentări grafice identice și similare cu mărcile larg cunoscute în România.

Și în perioada următoare, polițiștii vor desfășura acțiuni pentru prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5