Amenzi de peste 100.000 lei pentru comercianţii de flori din judeţ!

În perioada 7-8 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat acțiuni pentru prevenirea fenomenelor ilicite din domeniul comerțului ilicit cu flori, produse ornamentale și accesorii, pe raza întregului județ. Acțiunile au avut ca scop prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului.

"Astfel, în urma controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate la peste 40 de operatori economici, au fost constatate și aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 conform Legii 12/1990 - privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 2 conform OUG 28/1999 - privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 106 500 lei. Totodată, cu ocazia activităților desfășurate a fost confiscat numerar în sumă de 705 lei", se arată în comunicatul IPJ BN.  

În cadrul acțiunilor pe care le desfășoară, polițiștii țin cont de prevederile Legii nr. 270/2017 – legea prevenirii. Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5