Tigări de contrabandă, confiscate la Rodna şi Cuşma

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. În urma controalelor, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și trei amenzi în baza  OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 93.000 lei.

“De asemenea, în urma acestor controale economico-financiare, au fost constatate 3 infracțiuni, o infracțiune de evaziune fiscală și două infracțiuni de contrabandă cu țigarete.

Astfel, în cadrul acestor activități au fost ridicate în vederea confiscării 838 de pachete de țigarete din localitatea Rodna, respectiv 401 de pachete de țigarete din localitatea Cușma, deținute în vederea comercializării și fără a avea timbre sau banderole fiscale. În total au fost confiscate 24 780 de țigarete în valoare de 12390 lei, produse în valoare de 650 lei și numerar în sumă de 885,5 lei”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite, în scopul asigurării unui climat optim de siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5