O bătrână de 76 ani, din Şieuţ, cercetată pentru contrabandă cu ţigări!

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale au acționat, sâmbătă, pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniul traficului și comerțului cu țigarete și produse din tutun, precum și din domeniul producerii și comercializării alcoolului și băuturilor alcoolice. Scopul acțiunilor este de a combate evaziunea fiscală și contrabanda.

“Astfel, cu ocazia controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate la unități comerciale de pe Valea Șieului, polițiștii au constatat și aplicat sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990 - privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 10000 lei.

În urma acestor controale de specialitate, polițiștii au identificat o femeie de 76 ani, din Șieuț, care ar fi oferit spre vânzare, de la domiciliu 80 de pachete de țigarete, în valoare de 800 lei, fără ca acestea să fie marcate cu banderole fiscale. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă”, se arată în comunicatul remis presei.

De asemenea, la aceeași dată, pe DN 17 D, pe raza localității Chiuza, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat în trafic un bărbat, de 48 ani, din comuna Boiu Mare, județul Maramureș, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 300 litri de lichid incolor cu miros specific de alcool, fără a deține documente legale de proveniență. Cantitatea de 300 litri de lichid incolor cu miros specific de alcool a fost indisponibilizată de polițiști.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit dosar penal pentru deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate corespunzător, peste limita a 200 litri băuturi spirtoase, infracțiune prevăzută de Codul Fiscal.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5