Clujean bănuit de contrabandă cu țigarete și alcool, reținut de polițiști!

Un clujean bănuit de contrabandă cu țigarete și alcool a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, în urma unei percheziții, anunţă IPJ BN.

La data de 8 noiembrie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de contrabandă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descins la locuința unui bărbat, de 65 de ani, din Cuzdrioara, județul Cluj, bănuit de contrabandă cu țigarete și alcool. În urma percheziției, în interiorul a 4 autoturisme și o autoutilitară ce aparțin bărbatului de 65 de ani, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 97.360 de țigarete fără timbre sau banderole fiscale românești. De asemenea, în interiorul imobilului a fost descoperită cantitatea de 208 litri băuturi spirtoase și lichid incolor cu miros specific de alcool, deținută în afara antrepozitului fiscal.

Totodată, pe parcursul activităților investigative desfășurate ieri, în apropierea locuinței, polițiștii au observat un autoturism condus de un bărbat care, în momentul în care a văzut polițiștii, a fugit, abandonând autoturismul. În interiorul acestuia, polițiștii au mai descoperit cantitatea de 1040 litri alcool etilic ambalat în sticle din plastic, deținută în afara antrepozitului fiscal.

Bărbatul de 65 de ani a fost condus la sediul Poliției, iar în urma audierilor, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. În prezent, acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul vamal al României.

La activități au participat și polițiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5