Trenule, mașină mică, unde-l duci pe Ionică?

Bicicleta și telegondola, variații pe aceeași temă

Ajuns simbol al iernii 2013 și iminentă marcă a sezonului estival 2014, de îndată ce a devenit realitate semaforizarea trecereii la nivel cu calea ferată pe drumul județean ce duce spre Băile Figa, trenulețul de vacanță pe roți, cu două vagoane și o capacitate de transport de 50 de locuri, e doar o variantă, cea mai apropiată, din ingenioasele idei de transport spre parcul de distracții acvatice.
După achiziționarea și punerea lui în funcțiune în acest an, dezvoltarea turistică a zonei presupune, din punctul de vedere al autorităților administrației publice locale, diversificarea și nuanțarea unor soluții ingenioase, pitorești, în măsură să mențină la cote ridicate interesul pentru frumusețile naturale ale locului. Un trenuleț electric pe șine este una dintre ele. De perspectivă, ce-i drept, mai mult sau mai puțin îndepărtată, ideea presupune un traseu cu plecare și ajungere la Băile Figa, de-a lungul drumului existent pe prima alee din cartierul rezidențial spre terenul de fotbal, cu tranzit prin pădurea Gării, strada 1 Mai și întoarcere pe lângă actuala cale de acces.
Un centru de închiriere a bicicletelor simple și duble e un alt mod de asigurare a activității de transport ecologic avut în vedere de Primăria Beclean pentru viitorul nu foarte distanțat al orășelului de pe Someș. În fine, pentru orizonturile ceva mai îndepărtate, nu e exclusă nici o telegondolă care să lege stațiunea cu ape sărate și nămoluri curative de dealul Bileag, acolo unde poate fi proiectată o pârtie de schi, desigur, după un studiu laborious al condițiilor climatice și al posibilității întreținerii stratului necesar de zăpadă. Toate acestea sunt cuprinse în Strategia de dezvoltare pe orizontul de programare 2014 – 2020 pentru orașul Beclean, cu axare pe tipul european de intervenție “Horizon 2020”.

Comentarii

17/03/14 22:19

Cu un asa mijloc de transport sa tot te plimbi si sa admiri locurile. Bravo!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5