Tricicleta sau bicicleta: ce să alegi pentru copilul tău?

Copilăria reprezintă acea perioadă din viață în care descoperim lumea și învățăm cum să ne descurcăm printre noutățile pe care aceasta ni le oferă. Este firesc să ne intereseze tot ce mișcă sub soare – și chiar atunci când e întuneric parcă tot am vrea să știm ce se petrece în jur. Ce putem spune despre copii, indiferent de vârstă? Exact ceea ce constatăm că se petrece și astăzi: nu stau locului!

Tendința de a se afla într-o permanentă căutare este necesară, mai cu seamă în perioada copilăriei – fiecare descoperire înseamnă o nouă înțelegere, deci este un atu în dezvoltarea personală. Echilibrul interior are nevoie să fie completat de cel exterior, deci e firesc să le punem celor mici la dispoziție mijloacele necesare. Dar ce să alegem: o tricicletă, ori mai bine o bicicletă? Rândurile de mai jos te vor ajuta să-ți faci o idee mai clară asupra alegerii potrivite.    

Tricicleta – „poneiul colorat” atât de iubit de cei mai mici

Este, de departe, un accesoriu absolut necesar unui copil modern, indiferent de zona în care locuiește. Utilă după ce deprinderea de a merge în picioare s-a format deja, tricicleta susține dezvoltarea echilibrului corporal, atât de necesar copilului pentru câștigarea încrederii în propriile forțe.

Dacă urmărim câteva dintre punctele forte ale utilizării acestor instrumente, nu este de mirare că sunt foarte populare tricicletele:

  • Copilul învață să-și țină echilibrul și să se deplaseze cu acest tip de transport.
  • Ghidonul se poate roti – atât ca măsură de siguranță, cât și pentru a-i asigura celui mic libertate de mișcare.
  • Roțile sunt silențioase – nu zgârie suprafețele de interior la utilizare, asigură protecție împotriva alunecării și eventualei răsturnări a copilului.
  • Scaunul conferă o poziție stabilă și comodă – pentru a-i oferi celui mic tot confortul necesar unei deplasări în siguranță.

Practic, tricicleta reprezintă mijlocul de transport ideal pentru vârstele mici, atunci când copiii au nevoie să exploreze și să se implice în aventuri noi. Prin urmare, este firesc ca acest acest instrument să fie atât de dorit de cei mici și solicitat de părinți.

Bicicleta fără pedale susține dezvoltarea echilibrului constant.

Tranziția de la mersul pe jos către bicicletă trebuie să fie echilibrată, astfel încât copilul să nu ajungă să sufere accidentări – unele chiar grave – atunci când ajunge pe două roți. Pentru a le asigura copiilor experiențe pozitive în acest sens, au fost create bicicletele fără pedale, care continuă să susțină dezvoltarea echilibrului, până la punctul în care cei mici nu se vor mai dezechilibra.

Determinarea distanței dintre obiecte, menținerea echilibrului și coordonarea motorie necesită atenție sporită. De aceea, aceste biciclete pentru echilibru ajută copilul să-și dezvolte abilitățile motorii și senzoriale într-un mod sigur și ușor. În plus, mânerele antiaderente ajută la păstrarea preciziei și a direcției de mers, iar rama are un design unic, special creat pentru ca cei mici să o poată utiliza ca suport de picioare. Recomandată începând cu vârsta de 3 ani, această etapă are rolul de a-l pregăti pe cel mic pentru întâlnirea cu adevăratul „bidiviu” al copilăriei – bicicleta.

Bicicleta clasică – dorința oricărui copil  

În primă fază, de cele mai multe ori bicicletele create pentru cei mici au roți ajutătoare – practic, siguranța lor este primordială, iar susținerea suplimentară le permite să se avânte fără tema de a se accidenta. Dacă, însă, copilul tău este suficient de puternic și echilibrat pentru a se descurca pe două roți, atunci va fi cel mai fericit să poată prinde viteză pe noua achiziție, fără sistemul roților ajutătoare. Accesorii precum coșul montat pe ghidon și dedicat jucăriei preferate, scăunelul din spate – rezervat păpușii mult iubite – sau suportul pentru sticla cu apă reprezintă atuuri are întregesc experiența pe două roți.

Prin urmare, în funcție de vârstă și de nivelul de dezvoltare al copilului, poți alege oricare dintre variantele prezentate. Ai la dispoziție o varietate impresionantă de model și culori pentru a-l surprinde plăcut pe cel mic. Ține minte să-i pui la dispoziție și echipament de protecție, cel puțin pentru mersul cu bicicleta, astfel încât experiența să fie cât mai sigură.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5