Trupa Helios convinge iar cu „Ivan Turbincă”

Cu ocazia zilei teatrului, micii actori din trupa de teatru Helios de la Palatul Copiilor Bistrița au pus în scenă o piesă inspirată din povestea lui Ion Creangă: „Ivan Turbincă”. Elevii au interpretat excelent piesa de teatru, cu ajutorul profesoarei coordonatoare Antonia Orban, creând un spectacol care ne-a lăsat cu gura căscată. Chiar dacă au fost copii, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, au dat dovadă în primul rând de curaj, dar și de pricepere în artele actoriei pe scena de la Sinagoga din Bistrița.

În opinia noastră, spectacolul a fost unul foarte reușit, la care am râs și ne-am simțit bine. Am întrebat-o pe doamna profesoară Antonia Orban cum a fost pentru dânsa să lucreze cu această grupă, iar ea ne-a împărtășit: „Ca și cu orice grupă de începători, la început este mai greu pentru că trebuie formată dicția, vocea și expresivitatea. Au fost emoții mari pe care le-am trăit și eu deopotrivă cu ei. Sunt niște copii dedicați, ambițioși, care și-au dorit să experimenteze arta și emoțiile scenei”.

Și publicul a fost pe deplin satisfăcut. Mica actriță-pictoriță Ana Rus ne-a spus: „Teatrul la care am participat a fost: amuzat, interesant. M-a făcut să mă simt bine și distrată.” Iar sora ei mare mare, Sarah Rus, de asemenea artistă și actriță: a adăugat: „Mi-a plăcut foarte mult, a fost amuzant, dicția a fost foarte bună, am râs mult și m-am simțit foarte bine.” Văzându-i  încântați pe micii actori-spectatori Andrei și Mario Leah, mama acestora a exlamat: „Felicitări copiilor și profesoarei care a pregătit aceasta minunată piesă!”, apreciere urmată de ropote de aplauze.

Ce-ar mai fi de adăugat? Evident, distribuția: „Ivan” – Horea Mureșan, „Dumnezeu” – David Moruțan, „Sf. Petre” – Alexandru Socaciu, „Moartea” – Diana Pop, „Talpa Iadului” – Daria Cîrceie, „Aghiuță” – Natalia Bodiu, „Îngerași – Iulia Petruțiu și Mihai Lăcătuș, „Drăcușori” – Sara Damian, Bianca Păvălean, Leon Hârșan și Andrei Toderici. Regia: Antonia Orban-Sima. Afișul a fost realizat de Ioana Moronka.

Jos pălăria, Helios!

 

Natașa Bodica & Rebeca Marc

Creație literară, Palatul Copiilor Bistrița

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5