Tuburi vidate sau panouri plane pentru proprietarii din Bistrita?

Sistemele de panouri solare au devenit preferate de catre romani in ultima perioada, tocmai datorita faptul ca investitia este facuta pentru a asigura o independenta energetica a casei sau a locuintei in care sunt montate acestea.  Avand in vedere varietatea solutiilor de a instala un sistem de alimentare a apei menajere, unerori solutia potrivita pentru casa noastra poate deveni o provocare. In ceea ce priveste eficienta panourilor solare, exista o diferenta intre tuburile vidate si panourile plane.

Tuburile vidate sunt construite sub o forma cilindrica si au o capacitate mai mare de a atrage lumina soarelui pe toata perioada zilei, comparativ cu cele plane, care pot colecta numai caldura pe care o emana razele soarele in punctul maxim. Panourile solare de la Toppanourisolare.ro construite pe baza tuburilor vidate sunt mult mai eficiente cand vine vorba de temperaturi scazute, nefind afectate deoarece energia colectata se pastreaza.

Materialul din care sunt realizate acestea este foarte rezistent, sunt simplu de inlocuit, fara sa fie necesar sa achizitionam intregul panou solar, asa cum se intampla in cazul celor plane. Toppanourisolare.ro pune la dispozitie o gama larga de panouri solare pe baza de tuburi vidate, oferind consultanta in alegerea solutiei potrivite pentru fiecare locuinta la un pret avantajos.

Panourile solare cu tuburi trebuie instalate in zone accesibile, astfel incat pe perioada iernii sa fie usor de curatat, iar in ceea ce priveste alimentarea cu apa calda a suprafetei in care s-au montat, acestea functioneaza pe perioada intregului an. Intretinerea panourilor plane este mult mai usor de realizat avand in vedere forma acestora. In plus, se curata singure, zapada alunecand fara interventia proprietarilor.

Din punct de vedere al design-ului, panourile solare plane pot fi inserate in acoperisul locuintei, putand fi considerate ferestrele unei mansarde, nu este necesar sa fie asezate intr-un anumit fel, pe cand cele bazate pe tuburi vidate trebuie sa fie inclinate si nu se pot integra in spatiul locuintei, de obicei sunt montate pe acoperis pentru a primi cat mai multa energie solara.

Colectarea de apa se realizeaza mult mai usor la cele cu tuburi vidate, astfel ca pentru o casa standard, o cantitate de maxim 300 L de apa este suficienta pentru a asigura o performanta in ceea ce priveste alimentarea cu apa menajera sau incalzire. Aceeasi cantitate se poate obtine si de la cele plane, insa pe durata intregului an, astfel ca acelea pe baza de tuburi vidate sunt mai avantajoase.

Atat panourile solare plane cat si cele din tuburi vidate sunt alegeri bune pentru orice suprafata locuita care necesita o independenta a alimentarii cu apa, iar investitia este recuperata pe termen lung. Este important in momentul in care optam pentru o casa alimentata prin aceste sisteme sa ne asiguram ca vor fi acoperite toate nevoile noastre, atfel incat solutia aleasa sa fie una benefica atat pentru locuinta cat si pentru noi.

Comentarii

07/08/17 10:04
Comentariu

Ce nu se spune este faptul ca iarna, daca in panourile plane circula apa ce trebuie incalzita, acestea trebuie dezafectate incepand cu luna octombrie, ptr ca altfel ingheatza si crapa . Eu am un astfel de sistem si in perioada 01.10 - 01.03 a anului... il dezafectez ( golesc complet apa din el si il decuplez de la instalatia de apa ) .
De altfel, in aceasta perioada, am apa calda furnizata de centrala unde fac foc stiind faptul ca la noi in aceasta perioada de timp, fiind rece, este necesar acest lucru .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5