Aspecte de care să ții cont cand alegi panouri fotovoltaice pentru afacerea ta
In ultimii ani tot mai multi oameni au inceput sa aleaga panourile fotovoltaice pentru obtinerea energiei electrice. Datorita lor poti avea energie electrica gratuita doar cu ajutorul razelor solare. Aceasta metoda este benefica atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru costurile de la incalzire care ajung sa fie amortizate in scurt timp. Mai jos vei gasi o lista cu aspecte pe care sa le ai in vedere daca iti doresti sa iti achizitionezi si tu panouri fotovoltaice.
Iata cele 6 lucruri de care sa tii cont pentru a avea o experienta cat mai placuta cu acest tip de energie!
1. Cost si buget
Primul lucru pe care trebuie sa il faci cand te hotarasti sa iti montezi panouri solare este sa stabilesti un buget. Poti incerca sa aplici si la programul statului prin care este sustinuta aceasta miscare. Daca nu te califici sau daca vrei sa grabesti procesul, ar fi indicat sa iti stabilesti un buget dinainte, care sa conțină costul panourilor, instalarea, echipamentul suplimentar si alte costuri neprevazute.
2. Numar de panouri
In funcție de consumul anual de energie electrica vei stabili de cate panouri vei avea nevoie pentru a fi montate pe acoperisul tau. Productia de energie a unui panou electric este influentata de eficienta acestuia si de cantitatea de radiatii solare. In stransa legatura se afla si zona geografica in care sunt montate, dar si orientarea acestora. Daca iti doresti sa introduci energie electrica in reteaua nationala, vei avea nevoie de acumulatori pentru a o stoca.
3. Tipuri
Exista mai multe tipuri de panouri fotovoltaice, monocristaline si policristaline. Panourile monocristaline au un randament mai bun si produc mai multa energie electrica, pot fi folosite cand sunt temperaturi ridicate, dar si lumina slaba. Panourile policristaline sunt mai accesibile la pret, insa au un randament mai scazut, dar sunt potrivite pentru zonele cu expunere mare la soare si temperaturi mai moderate.
4. Componente
Elementele dintr-un kit pentru panouri solare pot fi diferite in functie de cum iti doresti sa folosesti energia electrica produsa. Componentele principale sunt panourile solare, sistemul de montare, cablurile solare si invertorul. Cel din urma mentionat are un rol foarte important, deoarece transforma curentul continuu in curent alternativ. Poti achizitiona invertoare fotovoltaice de pe solargroup.ro pentru a avea parte de o performanta cat mai buna.
5. Randament
Randamentul se refera la capacitatea de transformare a luminii solare în energie electrică. Cu cat acesta este mai mare, cu atat sistemul va produce mai multa energie electrica, iar randamentul poate varia între 15% și 20%.
6. Venituri suplimentare
Dacă sistemul fotovoltaic va produce mai multa energie decat vei consuma, aceasta va fi reintrodusa in sistem si vei fi recompensat pentru ea. La nivelul Europei sunt sprijinite business-urile care optează pentru variante sustenabile.
Există multe motive pentru care sa alegi acest gen de sistem care sa produca energie electrica pentru afacerea ta. Tinand cont de cele mentionate mai sus, poti lua cea mai buna decizie in acest sens.
Sursa foto: pexels.com
Citiţi şi:
- Ce trebuie să știi despre panouri fotovoltaice și care sunt cele mai bune?
- Cum se calculează dimensionarea sistemului fotovoltaic?
- Beneficii si modul de functionare al panourilor fotovoltaice
- Cum sa combini utilul cu placutul pentru o viata BIO
- Îți construiești casă nouă? Află câteva modalități prin care îți poți digitaliza locuința în 2023, eliminând nevoia gazelor naturale
Adaugă comentariu nou