Tudorel Ciotmonda, primarul comunei Josenii Bârgăului – „Vom moderniza 18,4 km drum forestier”

Un om ancorat în viaţa comunei Josenii Bârgăului, un gospodar şi un vizionar pentru modernizarea şi europenizarea acestei frumoase localităţi a Văii Bârgăului este primarul Tudorel Ciotmonda, care, cu modestie, ne-a relatat câteva dintre ultimele realizări pentru oamenii harnici şi truditori ai comunităţii.
Pe Măsura 125, componenta B- privitor la modernizarea infrastructurii rutiere forestiere în comuna Josenii Bârgăului, proiect finanţat de DADR prin BNDR.
Lucrarea este licitată, există un câştigător prin asocierea SC Frasinul SRL şi SC Eturom SA, reprezentată prin SC Frasinul SRL; din sat Anieş, com. Maieru, acesta fiind lider de asociere.
Valoarea lucrărilor licitate este de 6.067.400 lei.
Lungimea totală a drumului este de 18,4 km şi vor demara lucrările în primăvară, care vor fi finalizate în 13 luni.
Măsura 313 – Centrul Local de Informare Turistică în com. Josenii Bârgăului şi proximităţi, dezvoltare şi marketing turistic.
Suntem în faza de pregătire pentru licitaţie de execuţie a lucrării.
Pentru lucrarea de punere în siguranţă a infrastructurii, pentru obiectivul pod peste râul Bistriţa, pe D.C. 6D, km 1+235, în loc. Rusu Bârgăului, com. Josenii Bârgăului, se aduc mulţumiri Consiliului Judeţean B-N pentru suma alocată şi finalizarea investiţiei datorită ajutorului primit.
La Josenii Bârgăului se munceşte şi se coordonează activitatea în folosul cetăţenilor.

..............................................................
Citiţi ediţia print !

Comentarii

18/02/14 16:51
Oana Sangeorzan

Am niste intrebari pentru redactia Rasunetul referitoare la articolul datat Lun, 02/17/2014 - 13:21 si semnat Ioan Lazăr. Ce nationalitate are domnul primar Tudorel Ciotmonda si interesele carei tari le reprezinta acesta? Pe biroul domniei sale se vede steagul israelean bicolor si nici vorba de vreun steag tricolor. Din fotografie reiese ca Tudorel Ciotmonda este loial Israelului si se vede ca domnia sa e mandru de acest lucru. Salariul vine tot din tara steagului pe care domnul primar de Josenii Bârgăului al are pe birou, sau poate ca Josenii Bârgăului e deja anectat statului a carui steag troneaza pe biroul edilului? Sunt detalii importante acestea in prag de noi alegeri.

18/02/14 16:51
Oana Sangeorzan

Am niste intrebari pentru redactia Rasunetul referitoare la articolul datat Lun, 02/17/2014 - 13:21 si semnat Ioan Lazăr. Ce nationalitate are domnul primar Tudorel Ciotmonda si interesele carei tari le reprezinta acesta? Pe biroul domniei sale se vede steagul israelean bicolor si nici vorba de vreun steag tricolor. Din fotografie reiese ca Tudorel Ciotmonda este loial Israelului si se vede ca domnia sa e mandru de acest lucru. Salariul vine tot din tara steagului pe care domnul primar de Josenii Bârgăului al are pe birou, sau poate ca Josenii Bârgăului e deja anectat statului a carui steag troneaza pe biroul edilului? Sunt detalii importante acestea in prag de noi alegeri.

19/02/14 13:42
Paraleu

AFLATUL ÎN TREABĂ LA ROMÂNI ... Oana,n-am vrut să scriu despre asta,dar m-ai provocat. Din capul locului te-am ghicit că ești cârcotașă și scri numai să te afli în treabă. Il cunosc prea bine pe d-l primar ca să te las să scri aberații. Dacă treci pe lângă Primărie,poți vedea expuse afară drapelul României și al UE. Ar vrea județul nostru să aibă toți primarii ca primarul com.Josenii Bârgăului. Știu că mulți au merite deosebite într-un domeniu sau altul,dar d-l Ciotmonda își face cu cinste datoria pentru care a fost ales. Pentru propusa lucrare a marelui nostru Petre Țuțea: „Aflatul în treabă la români”, ai fi cea mai nimerită sursă de inspirație. Scrie despre alte subiecte dacă tot vrei să te afli în treabă. Punct !

20/02/14 12:21
Oana Sangeorzan

Stimate Leu Paraleu, faptul că il cunoasteți pe primarul com. Josenii Bârgăului explică si comentariul domniei voastre. E lesne de ințeles că etnia dvs. este cea a steagului aflat pe biroul edilului din Josenii Bârgăului. Cu certitudine noi românii, considerăm ROMÂNIA si soarta ei ca fiind absolut treaba noastră. Vom avea multă treabă cu "parelei de nici doi lei" si ne vom da de treabă pentru mult iubita noastră țară. Deci, asteptăm răspunsul edilului cu privire la steagul bicolor aflat pe biroul acestuia. "Sunt român si ca român ma socot buricul pamântului. Că dacă n-as fi român n-as fi nimic. Nu mă pot imagina francez, englez, german. Adică nu pot extrapola substanța spiritului meu la alt neam. Sunt român prin vocație.Tot ce gândesc devine românesc." Petre Țuțea.

20/02/14 13:11
Oana Sangeorzan

Stimate ParaLew, nu țin cont de "îndemnul" dvs. si nu voi schimba subiectul deocamdată, deoarece loialitatea primarului din Josenii Bârgăului e primordială si extrem de relevantă. Noi alegătorii considerăm că e treaba noastră să aflăm de ce se află un drapel insraelian pe biroul unui primar din România. Stimate PareLew, dumneata doresti să cenzurezi opiniile altora si se vede că asta ar fi treaba dumitale. Statul al cărui drapel tronează pe biroul edilului nu este membru UE, deci ce relevață are ceea ce folosiți ca pledoarie in favoarea primarului in cauză? Eu replic cu un citat din Geniul Națiunii Române, Marele Român Mihai Eminescu "...Astăzi capitalul e impersonal. O moşie străveche (în sens larg un activ, indiferent de natura lui: productivă, comercială etc. n.n.) încape pe mâna unui străin de origine, care caută să scoată lapte din piatră. Puţin îi pasă de soarta lucrătorului, de biserică ori de şcoală. Omul e pentru el un instrument de muncă, o vită trebuitoare pentru un timp mărginit, până ce vinde sau arendă altuia moşia. Lipsa de sentiment de rasă, lipsa de solidaritate între popor şi clasele dirigente, recrutate dintre Cariadgii şi Basmangii (alcătuite din elemente neromâneşti n.n.) lipsa de simţ istoric şi naţional, ne-au adus unde suntem şi au prefăcut o ţară veche, cu trecutul ei cinstit, cu datinele ei oneste, într-un han de oaspeţi străini, în care toată organizaţia (organizarea socială n.n.) s-a făcut (a fost făcută n.n.) în favorul străinilor, pentru a le face traiul cât mai neted şi mai moale în ţara nimănui, căci numai firma (denumirea-i n.n.) mai e a noastră..." (Mihai Eminescu, Economiştii observă…, Timpul, 10 iulie 1881, în Opere, vol. XII, pag. 238, 239)

20/02/14 18:01
Paraleu

Stimată Oana Sângeorzan,
Mă bucur că am găsit în domnia ta un român cu patriotism demn de invidiat și consider că așa trebuie să fim toți românii adevărați și,dacă nu te-aș cunoaște,nu aș fi făcut comentariul ( care te-a deranjat puțin ) lucru pentru care îți cer scuze.Recunosc că am fost puțin cam dur și ți-am pricinuit ambiția de a te descărca sufletește.
Nu mi-am propus să port o polemică cu tine,dar îți sunt dator cu câteva explicații și cu argumente la ele:
In primul rând,un om nu trebuie să fie analizat și catalogat după cum arată și după persoanele cu care se întâlnește sau cu care se împrietenește.Eu sunt mai român ca mulți dintre români și am la mine pe birou 4 stegulețe: al României,al Italiei,al SUA și al UE( regret că nu îl am și pe cel al Israelului).Dar,dacă le am, și sunt mându că le am,nu înseamnă că-mi vând sau că mi-am vândut țara,la fel ca și d-l primar Tudorel Ciotmonda.
Apoi,cinstea și omenia nu sunt obiecte sau marfă de negociere între oamenii care sun oameni.Importante sunt relațiile cu semenii și colaborarea între ei spre binele comunității.Asta ar trebui să facă toți aleșii noștri și asta ar trebui să fie cartea lor de vizită,iar eu sunt convins că primarul Joseniului este un frumos exemplu și face din suflet ce trebuie să facă pentru comună ( mai trebuie să aibe și bani,dar aceștia sunt din păcate tot mai puțini).
Aș mai adăuga ( cu felicitări pentru tine ) faptul că trebuie să ne cunoaștem originea,istoria neamului nostru și înaintașii care ne-au făcut atâta cinste de-a lungul istoriei,iar acestea se învață în școală și se sădesc în sufletele noastre,purtându-le cu mândrie tot restul vieții.
Stimată Oana,când ne vom reîntâlni,în mod cert îți vei schimba atitudinea și îmi vei spune că am avut dreptate ( poate amândoi ).
Până atunci,felicitări pentru ambiția cu care ai scris și „l-ai pironit” pe primarul Joseniului în funcție de stegulețul pe care îl avea pe birou,alături de Sf.Cruce și de Icoanele ortodoxe cu care se mândrește și le cinstește și pentru care îl felicit și eu cu ales respect !(Poate îl conving să-mi dea mie stegulețul israelului pentru a avea eu cinci ).
Mulțumesc !

21/02/14 06:56
Trebaru

Domnisoara are dreptate si iaca si eu vreau raspunsul primarului. Dom' primar sa raspunda ca doara are si vice si secretara. Ce cata stagu' evreiesc pe masa lui? Dau aia banii pentru drum sau evreii incaseaza banii? Ca doara steagu' evreiesc nu sta de-a moaca pe masa lui. Domnisoara, eu te votez primarita daca te inscrii pe lista electorala si vreau sa ne scoateti din UE ca astia ne fura si mititeii, ca amu' o facut ilegal bicabornatu' din ei. Lumea ii cu susu-n jos, sau cu capu' unde-i c---'.O parte-s plecati din glia stramoseasca iar starinu' ne considera slugi. Primaru' nu vre' sa raspunda iar dom' Paraleului o cam primit 1-0 pentru domnisoara. Traiasca ROMANIA! SUS STEAGUL ROMANESC!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5