Un agent de pază bistriţean, cercetat pentru folosirea unui pistol cu bile de cauciuc

*bistriţeanul a primit şi un par în cap

Doi agenţi de pază sunt cercetaţi pe¬nal după ce, vineri, au folosit pistoalele pe care le aveau în dotare şi au tras într-un tânăr din Pojorâta (judeţul Suceava). Potrivit ziarulului Monitorul de Suceava, Szanto Istvan, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Bistriţa, şi Cristi Remeşcu, de 21 de ani, din Năvodari, au rămas peste noapte în gara din Pojorâta pentru a asigura securitatea unui tren de marfă. Aceştia au plecat la un moment dat până la o crâşmă din sat, pentru a bea un suc, după cum au declarat ulterior. Pe drumul de întoarcere dinspre crâşmă spre gară avea să se aprindă scânteia scandalului.

Conform IPJ Suceava, Vasile Anescu, un localnic în vârstă de 21 de ani, însoţit de alţi doi tineri, se deplasa pe un scuter pe DN 17, circulând în direcţia Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei. La un moment dat, cei trei au trecut pe lângă agenţi. Din motive care sunt încă …în cercetare, unul dintre agenţi a făcut uz de pistolul cu bile din cauciuc, trăgând înspre tânărul de 21 de ani. Acesta a fost împuşcat în zona intercostală, fapt care a încins şi mai mult spiritele.

„Tânărul s-a deplasat în staţia CF Pojorâta pentru a cere relaţii de la agenţii de pază, intrând în conflict cu aceştia, prilej cu care cei doi au folosit armamentul din dotare executând mai multe focuri de arma în direcţia persoanei de 21 de ani, care a luat-o la fugă înspre clădirea staţiei CF Pojorâta”, se arată în datele preliminare de anchetă ale lucrătorilor de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava. În încăierare, tânărul de 21 de ani a reuşit să riposteze şi el, lovindu-l cu parul în cap pe agentul de pază bistriţean Szanto Istvan.

Atât tânărul împuşcat, cât şi bistriţeanul lovit cu parul în cap au ajuns la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde au fost diagnosticaţi cu leziuni uşoare. Niciuna dintre părţi nu a dorit să depună plângere ori să-şi scoată certificat medico-legal. Faţă de cei doi agenţi de pază s-a început însă urmărirea penală pentru uz de armă neletală.

Comentarii

30/08/11 10:43
Vizitator

Vedeti cum este Legea la noi la romani... si cum abordeaza problema "lumea din jur"... ! Cu siguranta ca aceste pistoale sunt detinute legal. Cel mai probabil, ca nu au "inebunit " ei, in judet strain (maiales) sa traga cu pistoalele dupa oameni, asa... aiurea... si mai mult sigur, ca acest cetatean " de 21 de ani"... are el o "culpa"... Uzul de arma fiind prevazut ca infractiune in Legea 117 din 2011 privind regimul armelor si munitiilor..., pentru elucidare , organele judiciare, au obligatia de a solutiona toate aceste evenimente, printr-o "cercetare de natura penala" si functie de modul in care a fost folosit pistolul ( cum s-a facut uz de arma letala sau neletala... ) sa se inceapa sau nu urmarirea penala fata de detinatorul armei astfel detinute. Dupa cate am inteles, acesti " agenti de paza", sunt salariatii unei astfel de societati si aveau o anume "misiune", dar detinatorul armei, are dreptul sa o foloseasca atat pentru paza obiectivului dat in competenta ( contra furtului sau a distrugerii... ) cat si pentru caz de legitima aparare. Problema in toate cazurile, trebuie abordata doar ca o simpla informatie, adica faptul ca s-a facut uz de arma ( in cazul asta neletala...) ca a fost vatamata corporal o persoana si ca in urma cercetarilor, procurorul, va hotara daca se va incepe urmarirea penala impotriva celui care a facut uz de acest "drept" in cazul in care a fost facut ilegal. Deci politia, in speta, va face ferificari sub aspectul "legalitatii uzului de arma", cam asa trebuie pusa problema... Dupa cum rezulta din acest articol, agentii de paza si-au parasit postul... fata de care aspect, este treaba societatii care i-a angajat sa verifice si sa ia masurile care se impun. Cat priveste locul in care uzul de arma a fost efectuat, n-are importanta, pentru ca Legea da dreptul la autoaparare... Dupa cate am inteles eu, "persoana de 21 de ani a folosit un par... " pai, impotriva unui astefl de "mijloc de atac" daca incercarile "pasnice" nu dau rezultat la "riposta"... se poate face uz de arma chiar si letala. N-as prea crede eu, ca dupa ce "persoana" a incasat cateva impuscaturi, i-a mai venit lui cheful sa mai "dea cu parul"... dar invers este mult mai sigur, adica eu cred si sunt ferm convins ca a incasat aceste impuscaturi, in timpul agresarii cu parul, pe acesti agenti de paza ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5