Un omagiu adus, prin calificarea la Campionatul Balcanic de Alergare Montană, antrenorului emerit Ioan Zanca de către atleţii Daniel Rus şi Alexandru Marica

Sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc a avut  loc Campionatului Național de Alergare Montană scurtă etapa 1, la seniori și juniori 1. Concursul, organizat de către CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, cu sprijinul FR Atletism, MTS și al autorităților locale, s-a bucurat de participarea sportivilor de la mai multe cluburi din întreaga țară. Pe  un traseul excelent de competiţie, într-o pădure acoperită încă  pe alocuri  cu zăpadă, oferind alergătorilor oportunitatea de a-şi pune în valoare talentul şi pregătirea.

Acest concurs a reprezentat şi etapa de selecție pentru Campionatul Balcanic din data de 18 mai, care va avea loc tot la Câmpulung Moldovenesc.
      La categoria Juniori 1, Daniel Gheorghe Rus și-a confirmat din nou valoarea, reușind să câștige detaşat, locul secund a fost ocupat de mai tânărul său coleg, Teodor Alexandru Marica,  ambii sportivi au dublă legitimare,  A.C.S. Athletic Club Bistrita şi C.S.Gloria 2018 Bistriţa.
   Această calificare  la Campionatul Balcanic şi european a atleţilor  Daniel Rus şi Alexandru Marica o datorăm celui care rămâne nemuritor,  antrenorul emerit Ioan Zanca, iar aceste rezultate îi cinstesc memoria. Nu a fost doar un  simplu om, soţ sau antrenor, a fost un mare formator al multor generaţii  de sportivi şi elevi. Chiar dacă nu mai este printre noi, a contribuit cel mai mult la realizarea acestui vis, realizat colectiv de noi, cei implicaţi azi, dar inspiraţi şi formati  de-a lungul timpului cu pricepere şi răbdare de  El.

Multumim  domnului Marius Pintea, directorul clubului Gloria 2018, pentru   contribuția importantă în susţinerea, promovarea şi păstrarea  acestor sportivi valoroşi în judeţ.

  Prof. Zanca Mureşan Silvia

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5