Un beclenar, la un pas de câştigarea Trofeului Chefi la cuţite. Andrei, bine văzut de cei trei chefi

Un beclenar a venit din Londra să impresioneza la Chefi la Cuțite. Bălasz Andrei are 27 de ani, locuiește în Londra și este de profesie bucătar. Aici a ajuns pentru specializare în ale gastronomiei.
După Nina Rus și Angi Cobuț, în sezonul IV, Elena și Ștefania în sezonul V, Andrei demonstrează că bistriţenii au talent într-ale gătitului, farfuriile lui obţinând de mai multe ori punctaj maxim. În tunica galbenă, făcând parte din echipa chefului Cătălin Scărlătescu, însă şi printre favoriţii încă de la început ai chefilor Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu, Andrei a luat-o pas cu pas, impresionând prin tot ce a reuşit să gătească. Cea de-a doua probă a ediției, cea a duelului individual, i-a readus la bancul de lucru pe concurenții echipelor galbenă și albastră. Ei au trebuit să gătească ce preparat vor ei, care să se potrivească cu tema probei: Sosuri. "Ăsta cu sosuri mi se pare cel mai complicat duel din toate sezoanele. Cu mâna pe inimă spun că mă bucur că nu sunt la acest duel!", a mărturisit chef Florin Dumitrescu. Cei zece concurenți au avut de pregătit câte un preparat alături de care să aibă pe farfurie, prin tragere la sorți, sos de usturoi cu smântână, tartar, sos olandez, sos maître d'hôtel, sos de iaurt, miere și mentă, sos meuniere, sos bearnez, tzatziki sau bechamel. Proba i-a pus în dificultate pe concurenți, căci unii dintre ei nici nu auziseră de unele dintre aceste sosuri. De asemenea, concurenții nu au avut voie să vorbească între ei, fiecare trebuind să gătească pe cont propriu. La finalul probei, punctajul maxim a fost obținut de Andrei Balasz, din echipa galbenă, cu preparatul său, muschiuleț de vită cu legume și piure de țelină și sos maître d'hôtel.
Din păcate, producătorii nu prea pomenesc locurile natale ale concurenţilor, marşând pe ideea de Diasporă, care este mai „cool”, cu toate acestea Andrei a spus că un ardelean poate face diferenţa în Chefi la cuţite.
Dacă va ajunge în finală, ar fi pentru prima dată când judeţul nostru are şansa de a da un câştigător al trofeului celui mai urmărit şi vizionat show din România.
Succes, Andrei!
Chef Cătălin Scărlătescu luptă pentru finala „Chefi la cuţite“ cu bucătari cu experienţă – Andrei Balasz, alături de Maria Burlacu, căreia i-a dat „cuţitul de aur“, şi Cătălin Bădici, finalist într-o altă emisiune culinară a Antenei 1 – „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“. De cealată parte, chef Sorin Bontea speră la marele premiu alături de Munti şi Silviu Nedelea, cuţitul de aur, ce iniţial a început competiţia în echipa lui chef Florin Dumitrescu. Dintre aceştia, doar trei conurenţi vor ajunge în marea finală Chefi la cuţite, ce va fi difuzată de Antena 1 azi, de la ora 20.00, când vom afla cine este câştigătorul Chefi la cuţite sezonul 6 şi al premiului de 30.000 de euro.
În prima semifinală Andrei Balazs a intrat cu punctaj maxim. Pentru a merge mai departe, concurenții au avut de pregătit „spume”.
Aceștia au fost jurizați de foști concurenți ai emisiunii Chefi la Cuțite. Andrei a adjudecat locul doi ca și punctaj.
„Ăsta e bucătar! Se vede că știe! Ăsta e pentru finală! Foarte bună! La superlativ!”, au fost jurații despre preparatul lui Andrei, mușchiuleț de porc cu cartofi. În a doua semifinală soția lui Andrei i-a transmis un mesaj plin de dragoste și încurajare. A gătit brunch, jurizat de familie, fiind prezentă şi soacra lui Andrei.
Cel mai iubit show culinar ceste lider detașat de piață pe toate categoriile de public.
Iată ce declara la intrarea în concurs Andrei:

1. Ce te-a motivat să participi în acest concurs?
Soția mea a fost cea care m-a motivat să particip la Chefi la cuțite.
2. De ce crezi că ai fost aleasă în echipa lui chef Scărlătescu?
Am fost ales în echipa lui Chef Scărlătescu pentru că a văzut bucătarul care se ascunde în mine.
3. Vei avea vreo strategie pe parcursul emisiunii?
Nu voi avea nici o strategie.
4. Care sunt așteptările tale în ceea ce privește acest concurs?
Nu am nicio așteptare de la acest concurs, îmi doresc doar să gătesc cât mai bine și să am parte de o experiență unică.
5. Ce nu știu să afle telespectatorii despre tine și ar trebui să afle este că…sunt o fire foarte liniștită și timidă. Îmi place să mă exprim prin gătit.
6. Dacă ai putea găti un singur preparat pentru tot restul vieții, acela ar fi…cel mai probabil un preparat pe bază de pește.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]