UN COLECTIV DE FEMEI – DE EXCEPŢIE

În ultimii doi ani, datorită necazurilor pricinuite de boala cronică de care sufăr – diabet zaharat – am fost obligat să mă internez, de mai multe ori, în Spitalul de Urgenţă al judeţului nostru. Personal, am mai scris despre diabet, cu atât mai mult cu cât sunt, încă, preşedintele Asociaţiei Diabeticilor din Judeţul Bistriţa-Năsăud. Asociaţie care, dacă n-ar fi fost doamna doctor în ştiinţe medicale, medic primar, actual şef de compartiment, Dr. CANDREA EVA ELISABETA, nu ar fi existat. De altfel, domnia sa a fost aleasă în unanimitate, Preşedinta de Onoare a acestei asociaţii.
Cei care suferim de această boală, ştim foarte bine că diabetul este, în primul rând, un mod de viaţă. Şi iată că, întregul colectiv aparţinând Compartimentului Diabet, Nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului de Urgenţă Bistriţa, a reuşit să ne încurajeze, pe toţi cei care am fost internaţi în saloanele destinate bolnavilor. Mai mult decât atât, personal am fost martor când doamnele asistente, în permanenţă încercau să instruiască bolnavii asupra modului cum trebuie să trăiască având această boală. Nu numai pe cei care aveau o oarecare pregătire culturală ci, cu deosebire, pe cei care înţelegeau mai greu necesitatea respectării unui anumit regim alimentar, necesitatea folosirii corecte a seringii şi a pen-ului pentru autoinjectarea cu insulină, a efectuării unor exerciţii fizice, etc. Tocmai pentru a-i face pe bolnavi să înţeleagă faptul că, nu pot fi independenţi dacă nu au grijă să-şi însuşească noţiunile elementare ale unui stil de viaţă specific bolnavului de diabet. Zi şi noapte, fără odihnă, doamnele asistente, infirmierele se ocupă, cu un înalt simţ al responsabilităţii, cu un devotament excepţional, de fiecare dintre bolnavii internaţi în compartimentul respectiv.
Acum, în această minunată lună martie, folosesc prilejul să aduc un călduros omagiu, însoţit de mulţumirile noastre, a celor suferinzi de diabet, doamnelor şi domnişoarelor: asistenta şefă GAL VALERIA, asistenta medicală principală SAS MARIA, asistenta medicală principală CÎMPAN GEANINA IONELA, asistenta medicală principală SABĂU CORNELIA, asistenta medicală principală MEZEI RACZ ERZSEBET, asistentei medicale ISTVAN NARCISA MARIA, doamnelor infirmiere: Rus Maria, Roman Eugenia, Roman Ioana, Valea Ileana şi, desigur, inclusiv îngrijitoarei de curăţenie a saloanelor bolnavilor, Dejan Florentina.
Un cuvânt de mulţumire şi de apreciere cu totul deosebit, doresc să adresez, atât în nume propriu cât şi în numele numeroşilor bolnavi de diabet trataţi de domnia sa, celei care şi-a dăruit întreaga viaţă bolnavilor de diabet, celei care nu a precupeţit nici-un efort personal, sacrificându-şi, de multe ori, chiar viaţa personală pentru îngrijirea celor suferinzi, Doamnei dr. CANDREA EVA ELISABETA, doctor în ştiinţe medicale, medic primar şi şefa Compartimentului Diabet, Nutriţie şi boli metabolice.
Un adevărat colectiv de femei, de excepţie !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5