Un consilier local din Feldru, în conflict de interese administrativ! A votat două proiecte care vizează Asociaţie de Ovine, unde este preşedinte

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a cinci aleși locali, unul dintre aceştia fiind din comuna Feldru.

Potrivit comunicatului ANI, este vorba despre Grigore Cifor, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Feldru.

„În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri cu privire la Asociația Crescătorilor de Ovine Gergeleu - Nepos, județul Bistrița Năsăud, al cărei președinte este începând cu data de 04 iunie 2010. Una dintre Hotărâri privea modificarea naturii juridice a Contractului de Administrare a pajiștilor aparținând domeniului public al comunei Feldru încheiat cu Asociația Crescătorilor de Ovine Gergeleu - Nepos, județul Bistrița Năsăud, iar cealaltă Hotărâre privea concesionarea pajiștilor aparținând domeniului public al comunei Feldru, în urma acesteia fiind încheiat Contractul Cadru de concesionare pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul public al comunei Feldru.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit sursei citate, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, însă consilierul din Feldru nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5