Un "Crăciun Special", la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Bistrița

            Ninge ... ninge cu bucuria iernii în sufletele copiilor. Frânturi din colindele străbune amintesc cu emoție ,,căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat... Domn al păcii”.

            Luna decembrie este întotdeauna ,,specială” la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Bistrița, plină de verva pregătirilor pentru întâmpinarea Nașterii Mântuitorului. Elevii sunt cuprinși în ,,magia colindelor” într-o ,,poveste de iarnă” în care învață să dăruiască, să fie empatici, să-și deschidă întreaga ființă prin participarea la activități cultural - artistice, își dezvoltă spiritul de colaborare în grupuri și ansambluri. ,,Magia colindelor” a prins contur în cadrul Proiectului Educațional ,,Crăciun Special”, inițiat de ,,îngerii” cu chip de om care modelează din lutul moale al copilăriei caractere puternice pentru viață: Serețan Carmen Raluca - coordonator proiect, Borodi Simona Raluca și Urs Oana - coordonatori de activitate.

            Recitalul de colinde cu care micii și marii interpreți au încântat auditoriul joi, la Centrul Cultural Dacia din Bistrița, a fost organizat cu migală și desăvârșit prin participarea invitaților speciali: Liceul de Muzică ,,Tudor Jarda” Bistrița, Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Bistrița, Școala Gimnazială Nr. 4 Bistrița, Școala Gimnazială Budacu de Sus și structura Dumitrița, Școala Gimnazială Budacu de Jos, Grădinița cu Program Normal Jelna și interprete de muzică populară Hoza Dorina și Paula Grigore Forfotă împreună cu formația Four Friends Orkestra.

   ,,Muzica este legătura de chei fermecate cu care se deschid ușile universului sufletesc” , spunea poeta noastră sibiancă Valeria Mahoc, motiv pentru care invitații și-au scos cheile fermecate, cheile muzicale pentru a deschide ușa sufletului fiecăruia dintre cei prezenți.

            Vrem să mulțumim tuturor colaboratorilor fără de care ,,povestea sufletelor” nu ar fi putut fi scrisă.

            Dumnezeu să vă dăruiască lumină, pace și multă liniște!

            Sărbători fericite și binecuvântate!

 

 

                                                                                                          Prof. Mureșan Iulia Paula

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5