Un director din Beclean s-a specializat în proiecte europene ca să repare acoperişul şcolii

Sătul să tot le ceară superiorilor pe linie guvernamentală bani pentru urgențe administrative și să nu primească altceva decât răspunsuri negative și justificative, îngrijorat în același timp că acoperișul instituției pe care a coordonează nu mai rezistă, directorul Colegiului Național “Petru Rareș” din Beclean a pus mâna pe carte și a învățat nu să repare partea superioară a clădirii, ci să întocmească proiecte europene generatoare de surse financiare.

Profesorul Cristian Nicula, căci despre cel care până să dețină funcția de conducere preda informatica este vorba, a făcut mai de voie, mai de nevoie noua specializare, în speranța că aceasta îi va spori probabilitatea accesării, de la anul, a unor fonduri extrabugetare suficient de consistente cât să suporte investiția în cauză, în condițiile în care sesiunea încercărilor cu țintă spre banii europeni a cam apus pentru anul 2013.

“Am depus memorii la minister, de unde ni s-a răspuns că nu sunt bani pentru investiții”, explică directorul cum a expirat ideea construirii campusului școlar cu finanțare națională, aprobată în limita a aproximativ 3 milioane de lei pe vremea altor guvernări, pe timpul altor coordonatori ai instituției, în perioade când discuțiile despre criză nici nu apăruseră. Peste ani, din suma amintită s-a mai primit câte ceva de la buget, s-au mai făcut cârpeli, s-au mai găsit sponsori locali, s-a mai aranjat câte o țiglă. În fond însă, problema acoperișului gata să cedeze e tot acolo. Încă…"

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]