Un nou GRUP DE ELEVI ai Liceului Tehnologic Agricol Bistrița PLECA ÎN SPANIA(Granada) pentru un stagiu de pregătire practică în cadrul Proiectului ERASMUS+ KA1- "PAȘI SPRE AGROECOFOOD CARIERE DE SUCCES" -2018-1-RO01-KA102-047363

În perioada 10.06-28.06.2019 , 14 elevi -clasa a X-a specializarea TEHNICIAN ECOLOG ȘI PROTECȚIA CALITĂȚII MEDIULUI  vor desfășura un stagiu de pregătire practică cu o durată de 3 săptămâni în Granada, Spania -90 ore pregătire practică ale Modulului IV-CDL "AGRICULTURA ECOLOGICA-ALTERNATIVĂ DE PROTECȚIE A MEDIULUI".

Sub îndrumarea tutorilor, elevii români vor învăţa practic să: identifice factorii de poluare asupra mediului,recolteze probe și analizeze calitatea apei,aerului și solului,utilizeze îngrășămintele biologice și organice în culturile de câmp ecologice,efectueze lucrări de îngrijire specifice culturilor ecologice, recolteze producția culturilor ecologice.

Grupul format din 14 elevi specializarea TEHNICIAN ECOLOG ȘI PROTECȚIA CALITĂȚII MEDIULUI vor învăța să lucreze și să desfășoare activităti specifice domeniului PROTECȚIA MEDIULUI, îmbunătățindu-și competențele cheie esențiale pentru inserția pe piața muncii: lucrul în echipă, pregătirea pentru integrarea la locul de muncă, tranziţia de la şcoală la locul de muncă, competențe de comunicare în limba română și într-o limbă străină, de a învăța să înveți, interesaţi de spiritul antreprenorial.

Partenerul de practică pentru acest flux este UNIUNEA MICILOR FERMIERI ȘI CRESCĂTORI DE ANIMALE GRANADA (UPA) este o organizație profesională care reprezintă și apără interesele profesioniștilor în agricultură și creșterea animalelor în Spania. UPA este organizația care reuneste în special ferme familiale ale căror proprietari sunt fermieri mici și mijlocii și crescători de animale.

În cadrul prezentului parteneriat, UPA va îndeplini rolul de organizaţie de primire pentru două grupuri de elevi: 14 elevi clasa a X-a în anul școlar 2018-2019 domeniul de pregătire profesională Protecția mediului calificarea profesională Tehnician ecolog și protecția calității mediului  și 16 elevi - învățământ profesional-domeniul de pregătire "Agricultura" calificarea Lucrător în agroturism, participanţi la stagiul de formare profesională, în anul școlar 2018-2019.

Amintim faptul că în anul școlar 2018-2019,Liceul Tehnologic Agricol Bistrița implementază proiectul Erasmus+ intitulat „ PAȘI SPRE AGROECOFOOD CARIERE DE SUCCES"".

Proiectul se adresează unui grup țintă  de 46 elevi format din:

·         Flux 3-16 elevi -clasa a X-a învățământ profesional  calificarea profesională "Lucrător în agroturism"

·         Flux 2-14 elevi -clasa a X-a specializarea "Tehnician ecolog și protecția calității mediului" 

·         Flux 1-16 elevi-clasa a XII-a învățământ liceal "Tehnician analiza produselor alimentare"

Elevii vor participa  la un  stagiu de formare  cu o durată de trei săptămâni ,grupați pe trei fluxuri în perioada:noiembrie 2018 –iulie 2019 ,în Granada,Spania

Fluxul 1 -format din 16 elevi-clasa a XII-a învățământ liceal  specializarea "Tehnician analiza produselor alimentare" a desfășurat deja stagiul de practică în Granada, Spania în perioada 12-30 noiembrie 2018 .

Prin desfășurarea de activități practice în firme reale, elevii vor avea posibilitatea de a realiza ce înseamnă să ai un loc de muncă și care sunt cerințele angajatorilor.

Cu ajutorul acestui proiect tinerii vor cunoaște mediul european de formare profesională, pregătindu-se să facă față flexibilității locurilor de muncă în Uniunea Europeană.

 

ECHIPA DE PROIECT

·         Responsabil de proiect prof. Belea Simona Maria

·         Responsabil  OLS prof. Frișan Claudiu

·         Responsabil cu formarea profesională prof. Mora Elena

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5