Un nou val de concedieri colective

Concedierile colective făcute în ultimele luni în judeţul nostru au lăsat fără nici un venit numeroase familii, care au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta, fără nici un sprijin de nicăieri şi lipsiţi de speranţa că, în perioada următoare, situaţia locurilor de muncă se va îmbunătăţi. Perspectivele sunt sumbre pentru cei care în prezent nu au serviciu, în condiţiile în care, de la o săptămână la alta, numărul locurilor de muncă vacante oferite de către angajatori scad drastic.

În perioada următoare, două societăţi comerciale din judeţul nostru au anunţat disponibilizarea a încă 224 de persoane. Este vorba despre SC ARIO SA care va concedia 86 de persoane şi SC IPROEB SA care a renunţat la 138 de angajaţi.

Aceştia se vor alătura celor 200 de persoane trimise în şomaj tehnic de către SC IPROEB. La finalul lunii februarie, într-un raport trimis bursei de la Bucureşti, conducerea firmei SC IPROEB SA anunţa că, din cauza lipsei de comenzi pentru acoperirea capacităţii de producţie şi a forţei de muncă, în luna martie, personalul angajat va munci în conformitate cu volumul de comenzi de care dispune firma. O parte din personal urma să intre în şomaj tehnic. Astfel, din cauza lipsei comenzilor, 200 de angajaţi ai societăţii IPROEB din Bistriţa au fost trimişi în şomaj tehnic începând cu data de 2 mai. În perioada fără acoperirea capacităţii de producţie, activitatea va fi întreruptă, iar personalul va fi retribuit cu 75% din salariul tarifar lunar, conform Contractului Colectiv de Munca. Acum în luna iunie, societatea a mai concediat colectiv alte 138 de persoane.

Primele disponibilizări de personal angajat din Bistriţa au fost anunţate încă din luna octombrie a anului trecut. Atunci Mebis anunţa 100 de concedieri, totul în contextul în care această societate comercială se află în reorganizare judiciară.

Doru Hodoş, liderul de sindicat „Cartel Alfa”, filiala Bistriţa-Năsăud a declarat că toţi sindicaliştii afectaţi de aceste măsuri de concediere colective pot primi sprijin şi „întreaga disponibilitate pentru găsirea de soluţii”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5