Un singur elev bistriţean va intra la liceu cu media 10!

Un singur elev din judeţul Bistriţa-Năsăud va fi admis la liceu cu media de admitere 10, acesta obţinând calificativul maxim atât la evaluarea de la final de clasa a VIII-a, cât şi pe parcursul celor patru ani de ciclu gimnazial.

Este vorba despre Mario Robert Sima de la Şcoala Gimnazială nr. 1, cel care a fost unul dintre şefii de promoţie ai şcolii şi a obţinut, la Evaluarea Naţională, nota 10 atât la limba română, cât şi la matematică.  

A doua medie de admitere – 9,99 – a fost adjudectară de trei elevi, Alexandra Maria Chindriş de la Liceul Tehnologic Târlişua, Noemi Kulcsar de la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean şi Georgiana Barna de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa.  

         Cu media de admitere 9,93 fugurează alţi 3 elevi. Este vorba despre Alexandra Alexa de la Şcoala „Florian Porcius” Rodna, Adrian Bozbici de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” şi Daria Drăgan de la Gimnazială nr. 1.

         Medii de admitere peste 9,90 au 10 absolvenţi din judeţ, iar 217 au media mai mare sau egală cu 9.

         Doar 4 elevi au avut media 10 la Evaluarea Naţională, în schimb peste 30 au reuşit să aibă media generală 10 după cei patru ani de gimnaziu.

La polul opus, sunt elevi care au medii mai mici, sub 5, extrema lui 10 fiind o medie de 2,12.

         Mediile de admitere din judeţ pot fi consultate pe www.admitere.edu.ro. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Repartizarea va fi făcută în funcţie de opţiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Pe 29 iunie începe etapa de completare a fişelor. Aceasta se încheie pe 3 iulie. Tot în aceeaşi perioadă vor fi completate fişele de înscriere şi de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe. Repartizarea computerizată va avea loc pe 9 iulie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5