Un zâmbet de copil

O zi specială pentru copii cu totul deosebiţi. Bucuria de a-ţi trăi copilăria într-un mediu cu totul special e o şansă deosebită. La Sângeorzu Nou, până şi soarele i-a salutat şcolăreşte pe cei 120 de copii. Cu mic, cu mare, alături de dascălii lor, au făcut ca Ziua copilului să fie o adevărată sărbătoare.

Oaspeţi de la Bistriţa au poposit la Şcoala Generală Sângeorzu Nou cu daruri deosebite. Profesor Doina Macarie, de la Colegiul naţional „Andrei Mureşanu” a lansat volumul „Poveşti din traista moşului”, pe care l-a coordonat alături de drd. Tiberiu Irimia, directorul Editurii Karuna. Doamna profesor a vorbit despre rolul poveştilor în cunoaşterea identităţii noastre naţionale. În acelaşi timp a prezentat întreaga colecţie de basme, cele opt volume având ca referent de specialitate pe prof. dr. Vasile V. Filip. Domnul profesor de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” le-a vorbit copiilor despre frumuseţea vârstei, despre importanţa copilăriei, îndemnându-i să-şi trăiască din plin aceste momente unice în viaţă. Pentru a marca evenimentul, elevii, coordonaţi de directorul Ioan Tămaş, profesorii Cozma Ancuţa, Gross Raluca, Ştefan Sorina, Carja Varvara, Puşcaş Angela, Mireşan Traian, Popa Corina şi învăţătoarele Albu Livia, Câmpeanu Daniela, Moldovan Octavia, aşezaţi pe iarba din curtea şcolii, au cântat şi au spus poezii, evoluţia fiind aplaudată la scenă deschisă.

A fost o zi deosebită, pe care am trăit-o în spiritul copilăriei, la invitaţia profesoarei Cozma Ancuţa. În lumea copiilor florile zâmbesc, personajele basmului salutându-ne pe cărarea sulfetului. O zi specială care s-a încheiat cu competiţii sportive şi karaoke.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5