,, Unirea - Cheia de boltă a edificiului naţional ‘’

Coordonator de proiecte şi programe educative, prof. Luca Alina

Respectând o tradiţie veche de peste 20 de ani, în 27 noiembrie 2013, în cadrul proiectului ,,Simţim Româneşte’’, la biblioteca Şcolii Gimnaziale ,,Avram Iancu’’ Bistriţa, condusă de către d-na bibliotecară Ghiţă Rodica, a avut loc o amplă activitate dedicată Zilei Naţionale a României, având ca parteneri biblioteca Şcolii Gimnaziale Nr.1 Bistriţa, condusă de către d-na bibliotecară Petri Otilia şi biblioteca Liceului Teoretic,,C.R.Vivu‘’Teaca, d-na Mihalci Anna.
Activitatea a debutat cu un recital emoţionant de versuri şi cântece patriotice susţinut de elevii din cele trei şcoli partenere. După intonarea imnului de stat, d-na prof. Luca Alina a susţinut o alocuţiune în care a punctat cele mai semnificative evenimente care au precedat Actul de la 1 decembrie 1918, moment de o importanţă majoră pentru istoria poporului român. Doamna director, prof, Andron Elena a tinut să-i felicite şi să le mulţumească elevilor şi îndrumătorilor lor pentru interesul manifestat în păstrarea valorilor neamului românesc şi pentru respectul acordat înaintaşilor noştri.
Proiectul a continuat a doua zi, când elevii claselor a IV-a A, B şi C, coordonaţi de doamnele învăţătoare Hoza Aurelia, Guther-Vlad Elena şi Rauca Saveta au organizat un concurs pe teme de istorie. Concursul s-a desfăşurat în cadrul Complexului Muzeal al Judeţului Bistriţa-Năsăud. Juriul format din elevii celor trei clase şi d-na prof. Luca Alina a acordat diplome şi premii în cărţi elevilor participanţi la concurs.
Nici clasele a III-a nu au rămas mai prejos. Coordonate de doamnele învăţătoare Iușan Oltița, Horga Alexandrina, Beșa Dorina, Urian Lia, Arapu Cristian au organizat activitatea „1 DECEMBRIE - ZIUA MARII UNIRI”. Activitatea s-a desfășurat în incinta școlii (clasa a III-a B) și a avut următoarea desfășurare: vizionarea unor slide-uri ce rememorează Marea Sărbătoare a Unirii, audiția unor cântece patriotice și intonarea lor de către participanți (elevi și cadre didactice), o dezbatere pe acestă temă, prezentarea unui program artistic (poezii și cântece dedicate evenimentului), activități artistico-plastice: realizarea de către elevi a unor stegulețe și a unor ecusoane pentru a marca evenimentul. Şcoala Gimnazială “AVRAM IANCU” Bistriţa transmite un “LA MULŢI ANI” ,ROMÂNIEI!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]