Unitatate de Primiri Urgenţe ultramodernă la Spitalul Județean

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va ajunge  la standarde europene. Informația a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan. El a precizat că specialiștii din Consiliul Județean au finalizat documentațiile tehnice și urmează ca până în 17 aprilie să fie depusă cererea de finanțare pentru modernizarea și extinderea UPU a Spitalului Județean de Urgență Bistrita prin fonduri europene. Noua Unitate de Primiri Urgențe va avea parte de tehnică medicală, dotări de ultimă generație și o suprafață totală de 1.300 de metri pătrați (față de 350 mp acum).

”Actuala Unitate de Primiri Urgențe este insuficientă pentru nevoile noastre și din acest motiv am găsit împreună cu managerul SJU, Gabriel Lazany, o formulă de finanțare europeană pentru acest obiectiv important!Odată ce vom avea condiții de lucru europene sunt convins că și medicina de urgență va fi mai atractivă pentru medicii și personalul medical de care avem nevoie la UPU”, a declarat Radu Moldovan.

El a mai menționat faptul că boardul de conducere al SJU a început deja demersurile pentru majorarea structurii de personal medical, ”fără de care toate eforturile noastre financiare nu au nicio utilitate față de pacient! Am mare încredere că vom realiza și aceast obiectiv iar bistrițenii vor putea beneficia de un act medical de calitate!”, a conchis președintele Consiliului Județean.

 

GABRIEL LAZANY: La începutul lui 2018, managerul SJU, Gabriel Lazany, spunea următoarele: ”  Optim ar fi să extindem UPU, care are o suprafață de 350 metri patrați, proiectat în 2007... când avea calculată o accesibilitate de 30 de persoane pe zi. Acum vin între 100-120 de persoane /zi în săptămână, iar în weekend vin 200 persoane/zi. Deci, e supra-solicitat! Și de aceea am ales să extindem Unitatea de Primiri Urgențe, care va avea 1.000 metri pătrați și vom concepe proiectul de heliport încât să le putem integra ulterior! La sfârșitul lunii, Consiliul Județean a inițiat procedurile de achiziție pentru DALI: una e pentru extinderea UPU și una e pentru construirea heliportului. Din experiența noastră, dintotdeauna am atras bani pe neputința altora. Fondurile europene dau voie ca să depunem suplimentar. Noi vom sta în așteptare pentru heliport. Așa am făcut și cu Policlinica... inițial valoarea era limitată la vreo 7 milioane de lei când am depus proiectul în 2009, după aceea când au rămas bani am depus și am câștigat proiect de 35 de milioane de lei. Asta sperăm și la UPU: să fim pregătiți să putem depune dacă alții NU atrag fonduri!

Dacă NU, vom căuta surse alternative de finanțare. Cert e că se va face!”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5