"Unitatea 5spe" este câştigătoarea concursului "Tineri prin labirint"

Cel mai important şi prestigios concurs pentru tinerii din Bistriţa s-a desfăşurat în acest weekend prin mai multe locaţii din municipiu unde 17 echipe formate din 15 membri, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, au concurat pentru a obţine prestigiosul titlu de laureaţi şi campioni ai concursului "Tineri prin labirint". Vineri seara, echipele au avut de susţinut o probă prin care şi-au prezentat membrii, dar şi aptitudinile artistice şi coregrafice, iar sâmbătă au avut loc probele de cultură generală, unele întreceri sportive la streetball, tenis de masă, volei şi jocul cu indicii. Seara de sâmbătă s-a încheiat cu o probă foarte dificilă, cea a jocului de noapte în care echipele au trebuit să îndeplinească mai multe cerinţe, dar şi să puncteze, prin aducerea în faţa juriului a unei mirese, a unui cocoş, a unui medic cu parafă, să prezinte un ceas vechi de buzunar, să aducă o sticlă de vin din 1990 sau să aducă manuale şcolare din anul 1975. În ultima zi a concursului, duminică, cele 17 echipe au trebuit să-şi finalizeze probele sportive prin concursurile de la fotbal şi să aducă fotografii cu membri echipei, îmbrăcaţi în arabi, călare pe un măgăruş, toată echipa îmbrăcată în costume de chinezi şi fotografii de grup cu membrii Consiliului Local Municipal Bistriţa. Ultima seară a concursului "Tineri prin labirint" Bistriţa 2012 s-a încheiat cu evaluarea machetelor pe tema concursului, machete realizate din beţe de chibrite sau scobitori, după care a urmat o probă deosebit de atractivă în care reprezentanţi ai fiecărei echipe au interpretat o piesă în sistem karaoke. Ultima probă a concursului a fost de dans pe teme muzicale stabilite aleator de către juriu, unde trei cupluri au reuşit să extazieze sala chiar dacă doar unul a reuşit să ajungă şi pe podium. Ca la orice concurs unde au fost implicaţi mii de tineri, aici fiind vorba despre membrii echipelor dar şi colegi şi prieteni care i-au ajutat pe parcurs şi mii de adulţi, membri ai familiilor, prieteni şi cunoscuţi care, de asemenea, au încercat să-şi ajute tinerii, se poate spune că acest concurs de mare amploare a fost unul corect, bine organizat şi de un real succes.
Felicitari Directiei pentru Tineret si Sport BN, coordonatorii de proiect fiind: Daria Gavrilas, Oana Partiu si Annamaria Antal din partea DJST. Au contribuit la organizare si ASOCIATIA IMPACT condusa de Diana Moldovan impreuna cu alti trei voluntari si Vlad Bors-antrenor volei. Toti au lucrat cateva saptamani pentru ca acest concurs de trei zile sa se desfasoare fara greseala. In juriu a mai fost Sorin Costin de la CSM Bistrita.
Una peste alta, "Tineri prin labirint" s-a constituit şi în acest an ca cea mai importantă manifestare apolitică a judeţului, fiind o dovadă a faptului că tinerii din ziua de astăzi sunt frumoşi, deştepţi, armonios dezvoltaţi fizic şi psihic, capabili să rezolve probleme complicate de viaţă şi sarcini dificile ce implică cooperarea în grupuri largi şi munca în echipă.
Concursul "Tineri prin labirint" este, după părerea mea, cel mai bun exemplu că tinerii se pot mobiliza pentru lucruri serioase şi frumoase, unde nu prea contează recompensa materială atunci când există câţiva adulţi care ştiu să-i mobilizeze. Echipele "Unitatea 5spe" , "Păpădiile tupeiste" şi "Hubba Bubba" au ajuns, în această ordine, pe podium şi au primit drept recompensă un sejur complet sponsorizat de Direcţia pentru Tineret şi Sport BN la Centrul de Cazare a Taberelor Şcolare de la Sângeorz-Băi.
Marius Chiuzan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5