Unul din trei bistriţeni are permis, unul din patru are şi maşină

La finele anului trecut, în judeţul nostru, figurau 88.427 conducători auto în evidenţa informatizată a permiselor de conducere, iar în evidenţa manuală erau înregistraţi 10.965 şoferi, potrivit datelor prezentate de Teodor Gârga, şef Birou în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Numărul conducătorilor auto din Bistriţa-Năsăud ar fi putut creşte şi mai mult, dacă aspiranţii la statutul de şofer s-ar fi pregătit cum trebuie pentru examinare. În 2011, au fost examinaţi 14.892 candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere, din care au fost declaraţi admişi, la ambele probe, 4.377 persoane, adică doar o treime...

Interesant este faptul că cei mai mulţi bistriţeni, adică peste 57% dintre candidaţi, reuşesc să treacă de proba practică, însă mai puţin de 52% pot să-l convingă pe examinator că ştiu să conducă maşina.

În ceea ce priveşte „parcul auto” al judeţului Bistriţa-Năsăud, dacă la începutul anului 2011 erau 63.798 de vehicule rutiere, pe final de an erau înmatriculate 65.507 vehicule.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5