USL a depus plângere penală şi împotriva lui Ioan Oltean

Uniunea Social Liberală a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie plângere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a altor 14 persoane, printre care şi deputatul Ioan Oltean, pentru „răspândire de informaţii false, pentru defăimarea ţării şi a naţiunii şi pentru periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei”.

„Aceasta este plângerea penală pe care USL, prin grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor, a depus-o azi sub nr. 13098 la PÎCCJ, prin care se cere începerea urmăririi penale împotriva a 15 persoane: Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, M.R. Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicuşor Păduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lăzăroiu, Andreea Paul”, a declarat liderul interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a susţinut că cele 15 persoane împotriva cărora s-a depus plângerea penală „au săvârşit fapte de denigrare şi de răspândire de informaţii false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene şi internaţionale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internaţională şi internă şi a personalităţilor europene cu privire la situaţia din România”.

Nicolăescu a menţionat că persoanele respective „au făcut afirmaţii referitoare la «o lovitură de stat», el referindu-se aici la Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, M.R.Ungureanu, dar şi la o aşa-zisă mineriadă, la distrugerea statului de drept, la acapararea justiţiei, la schimbarea procurorilor şefi de la Parchetul General şi DNA, la suprimarea funcţionării unor instituţii fundamentale, la răsturnarea democraţiei.

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti a precizat că „acţiunile celor 15 persoane îndreptate împotriva României intră sub incidenţa Codului Penal, articolele 165 şi 168”. Eugen Nicolăescu a spus că aceste persoane au încălcat grav Constituţia, respectiv articolul 30 alineatul 7, care interzice defăimarea ţării şi a naţiunii.

Deputatului Ioan Oltean i se impută săvârşirea următoarelor infracţiuni: art. 165 CP - Subminarea economiei naţionale şi art. 168 (1) CP - Comunicarea de informaţii false.

Aceasta este declaraţia lui Ioan Oltean care ar fi dus la împiedicarea activităţii autorităţilor române:

„3 iulie 2012, ziua în care în România a murit democraţia. În istorie se va vorbi ca de 6 martie 1945. Astăzi trăim o adevărată lovitură de stat. (...) Astăzi, instituţii publice au căzut, TVR a fost desfiinţată, radioul public a fost desfiinţat, Avocatul Poporului e pe cale să fie desfiinţat, Senatul României a fost desfiinţat, urmează şi Camera Deputaţilor”.

Comentarii

20/07/12 15:29
Vizitator

Cu ochii cat cepele si cu un glas harjit individul din tagma lui crin Puturosul, pe numele lui Nicolăescu a susţinut că cele 15 persoane împotriva cărora s-a depus plângerea penală „au săvârşit fapte de denigrare şi de răspândire de informaţii false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene şi internaţionale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internaţională şi internă şi a personalităţilor europene cu privire la situaţia din România”. Pe ce lume traim si pana unde merge nesimtirea USL-istilor. Vor fi oare interzise bancurile cu Crin Puturosul si Ponta Mincinosul? Acum cand si comisia de etica a Universitatii Bucuresti a dat un verdict clar "Ponta a plagiat", nesimtirea USL-ista acuza pe altii de defaimare. Plagiatorul sustine ca furtul intelectual il afecteaza doar in plan personal si nu ca om politic. Numai un tampit poate face o astfel de afirmatie. Dar cu credibilitatea cum ramane? Solutia pentru oameni politici dovediti ca ticalosi si hoti este una singura: DEMISIA

23/07/12 09:23
Vizitator

Zilele trecute un "balbait cu gura stramba" cum ar spune Eminescu, a aparut pe posturile de televiziune anuntand ca USL a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie plângere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a altor 14 persoane, pentru „răspândire de informaţii false, pentru defăimarea ţării şi a naţiunii şi pentru periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei”.
Acesti nemernici Usl-isti au un tupeu incredibil. Care raspandire de informatii false? O lume intreaga a vazut "puciul USL-ist de la Bucuresti" ca doar traim in secolul 21 si nu in evul mediu. Apoi deprecierea alarmanta a monedei nationale s-a intamplat tocmai din cauza instabilitatii politice declansate de "lovitura de stat" pusa la cale de acesti inconstienti avizi de putere. Crin Puturosul, cel mai mare chiulangiu din parlamentul Romaniei (care cu nesimtire si-a incasat leafa de parlamentar) si Ponta hotul si mincinosul un individ badaran si fara caracter dovedit ca plagiator (furt intelectual) dar si ca impostor care si-a falsificat biografia (CV) cu un masterat la Universitatea Catania pe care nu l-a dobandit, doi indivizi care nu rezista la o competitie electorala cinstita, au pus la cale acest PUCI rusinos pentru a se cocota la putere pe usa din dos. Sper ca tot pe usa din dos sa fie aruncati la lada de gunoi a istoriei, acolo unde le este locul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5