USR se opune creșterii taxelor pentru români

Toți senatorii USR au votat împotriva Ordonanței Guvernului nr. 16, care impozitează munca part-time ca activitate cu normă întreagă și impune, fără nicio motivare, creșterea impozitelor pe case cu 50%. USR respinge ferm măsurile propuse de Ordonanța 16 pentru ca acestea au un impact negativ atât asupra bunăstării românilor, cât și asupra veniturilor la buget, în condițiile în care actul normativ a dus la pierderea a aproape 100.000 de locuri de muncă part-time.
USR a propus la dezbaterea din comisii pe tema ordonanței eliminarea supraimpozitării muncii part-time, dar amendamentele au fost respinse de coaliția de guvernare. Din pacate, senatorii PNL, PSD si UDMR au votat PENTRU cresterea taxelor. Rezultatul votului poate fi consultat aici: https://senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=d2d781ce-01ba-4d6a-91a1- 95582adeefaa
Coaliția de guvernare a hotărât ca pentru două ore de muncă angajatorii să plătească taxe și impozite cât pentru opt, de parcă nu ar fi fost de ajuns că munca în România este taxată excesiv. USR se pronunță ferm în favoarea scăderii taxării muncii până la nivelul de zero taxe pe salariul minim. Ba, mai mult, Ministerul Finanțelor vrea să crească și impozitul pe case, din pix, cu 50%, ceea ce este aberant. PSD și PNL se chinuie să ne convingă că impozitul pe proprietate nu va crește, dar Ministerul FInanțelor calculează un plus de venituri de 2,8 miliarde de lei din această măsură. În prag de criză economică, când inflația este la cel mai înalt nivel în ultimii 20 de ani, când facturile la energie au explodat, exact atunci când cei mai vulnerabili devin și mai vulnerabili”, declară senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor.
La rândul nostru, la nivel local prin reprezentanții USR din Consiliul Local al Municipiului Bistrița vom fi împotriva oricăror creșteri de taxe și impozite nejustificate pentru că în aceste momente de criză românii sunt deja împovărați cu mult prea multe creșteri de prețuri, iar o creștere a taxelor ar conduce la prăbușirea nivelului de trai.
Biroul Local USR Bistrița

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5