Interviu cu preşedintele Camerei Deputaţilor

Valeriu Zgonea: Mulţi dintre cei care au fost propuşi de PNL vor rămâne în funcţii. Chiar şi prefecţii. PSD a fost un partener loial

Noi am recomandat echipelor USD să continue parteneriatul cu PNL la nivel naţional pentru că a fost un parteneriat foarte bun în 90% din locuri, susţine Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. Într-un interviu acordat cotidianul nostru, preşedintele Camerei Deputaţilor îşi exprimă convingerea că mulţi dintre cei propuşi de PNL vor rămâne în funcţii, chiar şi prefecţii. Valeriu Zgonea precizează că PSD a fost un partener loial în USL, chiar dacă liberalii nu şi-au respectat toate promisiunile. De asemenea, Zgonea subliniază că PSD nu este interesat să îi ia lui Antonescu funcţia de preşedinte al Senatului. Zgonea vorbeşte şi despre prefectul judeţului nostru Ioan Ţintean, pe care îl cataloghează ca un om de valoare. Cu Ioan Oltean, în calitate de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, colaborează bine, cu excepţia momentelor în care Oltean are abordări emoţionale.

*Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor: S-a creat o percepţie publică si domnul Victor Ponta a tăiat această discuţie emoţională, s-a creat o percepţie publică că PSD ar dori scoaterea domnului Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului. Nu ne interesează această chestiune în acest moment. Nu este prioritară pentru noi. Stabilitatea politică a unei guvernări nu se referă la funcţii. Dacă PNL a vorbit în ultima perioadă numai de funcţii şi majorităţi, noi vorbim de creştere economică şi de încredere, de o încredere atât a investitorilor, cât şi a cetăţenilor în actul de guvernare. Dacă dânşii au vorbit de cine cu cine face alianţă, noi nu am vrut să discutăm acest lucru în 2014, am vrut să păstrăm USL.

Mulţi dintre cei care au fost propuşi de PNL în funcţii, chiar şi în funcţii de prefecţi vor rămâne în aceste funcţii. Şefii de agenţii care doresc să rămâne vor rămâne, pentru că este vorba de un proiect naţional. Noi am recomandat echipelor USD să continue parteneriatul cu PNL la nivel naţional pentru că a fost un parteneriat foarte bun în 90% din locuri. Domnul Radu Moldovan m-a anunţat că aici parteneriatul cu PNL va continua, pentru că este un parteneriat care a adus beneficii judeţului. Şi la mine, în judeţul Dolj, va continua acest parteneriat, şi în foarte multe alte locuri.

*Valeriu Zgonea: PSD a fost un partener loial da capo al fine. Şi colegii mei nu au niciun interes să candideze la preşedinţie. Victor Ponta este un om foarte tânăr şi perfomează ca şi prim-ministru. Este apreciat în Europa. La 42-43 de ani când performezi într-o funcţie de prim-ministru, când ai un parteneriat cu un coleg şi stabileşti USL, când unul candidează pentru o funcţie şi celălalt pentru o altă funcţie, când îţi convingi partidul că are 35-37% să facă împărţirea funcţiilor la candidaturi la primării, consilii locale, la consilii judeţene, la parlamentare 1 la 1 înseamnă că eşti un partener loial. Nu ştiu cine i-a băgat în cap domnului Antonescu că vezi doamne noi avem o altă strategie. Nu! Uitaţi-vă! UNPR a adus câţiva colegi şi PNL a adus câţiva colegi. Noi aveam o majoritate şi înainte de decembrie 2012. Dacă vă uitaţi foarte bine, PSD cu minorităţile naţionale, cu PC şi cu UNPR, şi atunci avea o majoritate fragilă, era la 208 sau 209 voturi, deci nu s-a schimbat nimic. Acum, avem vreo 26-27 de voturi în plus.

*Valeriu Zgonea: Nu avem nimic să ne reproşăm, pentru că nu am ascuns nimic. Şi eu şi domnul Victor Ponta când am avut întâlniri oficiale cu domnul Traian Băsescu pe anumite proiecte, l-am informat întotdeauna pe domnul Crin Antonescu. Când am avut obiecţii la anumite abordări, l-am informat întotdeauna. Seara, noi am stabilit că proiectul Roşia Montana este un proiect care trebuie discutat cu societatea civilă, a doua zi au votat împotrivă. La mine în birou, miniştrii şi conducerea partidelor au promis că votează legea minelor şi după 12 ore au votat împotriva legii minelor. Eu am trăit nişte momente pe care nu le-am înţeles la momentul respectiv. De aceea, am avut întotdeauna sentimentul că cineva din spate, un strateg îi învaţă să facă paşi uşori, uşori, astfel încât să părăsească actul de guvernare şi să arate cu degetul înspre social-democraţi.

 *Valeriu Zgonea: Şi eu am fost surprins să îl cunosc pe senatorul Ioan Deneş. Domnul Ţintean mi-a spus o chestie foarte simplă, mi-a spus că domnia sa vrea să continue. Eu îl cunosc încă dinainte de a fi prefect şi e un om de valoare.

*Valeriu Zgonea:  Cu domnul Ioan Oltean colaborez foarte bine când respectă principiile şi valorile care au stat la baza formării Parlamentului. În momentul în care are abordări emoţionale, sub nicio formă nu le tolerez.

Interviul integral în ediţia print.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5