Vară cu noi recorduri de vizitatori la Băile Figa

Şi în această vară Parcul balnear de la Băile Figa s-a bucurat de un succes turistic extraordinar.
Amenajarea celor 15 hectare de teren pe care se întinde parcul balnear a avut parte de aprecierile şi admiraţia tuturor oamenilor care au trecut pragul staţiunii turistice de la Beclean. Toate spaţiile şi amenajările de aici au fost bine gândite, staţiunea oferind un loc perfect de relaxare, dar şi o oaza de sănătate, având în vedere că apele sărate şi nămolul de aici au proprietăţi asemănătoare cu cele de la Techirghiol.
În doar câţiva ani Băile Figa au devenit o atracţie turistică vestită în întreaga ţară, cu multe spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, un centru spa, jacuzzi, saună, două piscine exterioare cu apă dulce şi una cu apă sărată, un bazin rustic cu nămol, un lac sărat şi un râu leneş, pe care turiştii pot pluti relaxant, pe colace şi bărcuţe gonflabile. De asemenea, toboganele cu jet de apă au devenit unul din locurile favorite ale tuturor celor ce se bucură de vacanţe şi timp liber la Figa, copii şi adulţi savurând plini de energie şi bucurie aceste facilităţi de divertisment.
Prin urmare, odată cu sosirea perioadei concediilor de odihnă, precum şi a zilelor cu temperaturi caniculare şi cu soare puternic de la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, amenajările turistice de la Beclean au atras turiştii ca un magnet, fiind înregistrat un număr foarte mare de vizitatori în Complexul Balnear Băile Figa. Potrivit administraţiei Băilor Figa, în perioada ultimelor weekenduri, de fiecare dată peste 10.000 de turişti au trecut porţile staţiunii, pentru a se relaxa la soare în complexul balnear.
Numai în sfârşitul de săptămână 8 – 10 august au fost aproape 20.000 de turişti la Băile Figa, un loc principal de atracţie al staţiunii fiind reprezentat cele trei tobogane uriaşe şi de piscina cu apă dulce caldă, având lungimea de 18 metri, lăţimea de 15 metri şi adâncime cuprinsă între 0,8 metri şi 1,2 metri. Această piscină este locul de colectare pentru utilizatorii celor trei tobogane acvatice, care au în total cinci piste de alunecare pe apă. Toboganele pleacă de la o înălţime de peste 10 metri şi au diferite elemente dinamice, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, pe o lungime la sol de peste 35 de metri, până la 67 de metri. Potrivit reprezentanţilor Parcului Balnear, doar duminică, 10 august, peste 10.000 de turişti s-au răcorit şi s-au relaxat la Băile Figa, fiind astfel stabilit un nou record al afluxului de vizitatori într-o singură zi în staţiunea beclenară, iar dacă zilele toride de vară vor continua, administratorii băilor se aşteaptă ca şi acest record să fie depăşit până la sfârşitul sezonului estival.
Tot între preferinţele turiştilor se regăseşte şi noul bazin uriaş cu apă dulce, care a fost construit în spatele terenului de fotbal. Acest nou bazin, care a fost dat în funcţiune la începutul sezonului estival 2014 vine să suplimenteze facilităţile de relaxare şi de divertisment oferite de către parcul balnear de la Beclean, pentru a face faţă cât mai bine afluxului extraordinar de turişti care vin la băi, mai cu seamă în week-enduri şi în perioada concediilor.
În plus, din vara acestui an a fost rezolvată problema cazării turiştilor. Dacă la început singurele unităţi de cazare erau hotelurile şi pensiunile din Beclean, acum, după patru ani, lângă Băile Figa, au apărut cabane turistice , pensiuni şi o zonă de căsuţe de vacanţă, toate investiţii private, ceea ce asigură în jur de 1.000 de locuri de cazare pentru turişti.
Numărul foarte mare de turişti şi vizitatori ai meleagurilor beclenare, care aleg să îşi petreacă sejururi de vacanţă aici confirmă încă o dată reuşita deosebită a transformării Becleanului într-un important centru de atracţie turistică al judeţului şi al întregii Transilvanii, spre bucuria administraţiei publice locale, care a depus eforturi deosebite pentru a putea materializa acest proiect care a schimbat total destinul oraşului Beclean, transformând aceste frumoase meleaguri într-o importantă destinaţie turistică a României.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5