Vasile Borş şi Vasile Moldovan, în cursa pentru CJ şi Primăria Bistriţa

Vezi şi lista cu "restul" candidaţilor!

Partidul Democrat Liberal Bistriţa-Năsăud şi-a finalizat , cu câteva excepţii, lista de candidaţi pentru funcţia de primar în cele 62 localităţi şi de preşedinte de Consiliu Judeţean.
„E vremea celor care poartă numele de Vasile în PDL”, remarca liderul Ioan Oltean. Ce înseamnă asta?
Primarul în exerciţiu al comunei Maieru, Vasile Borş, de altfel şi prim-vicepreşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud, este candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Borş a fost învestit cu această candidatură de către Biroul Permanent Judeţean „lărgit”, cu participarea tuturor primarilor, doar două voturi fiind împotrivă. Liderul democrat-liberalilor bistriţeni a menţionat că Vasile Borş a făcut în Maieru, timp de două mandate cât nu s-a făcut în 20 ani, şi are resurse pentru a duce politica de dezvoltare a judeţului şi la nivelul CJ BN.
Vasile Borş a ţinut să precizeze, din capul locului, că va avea ”o relaţie bună cu presa, cu toţi colegii primari şi cu cetăţenii acestui judeţ”, probabil cu cei care nu a fost prieten Liviu Rusu.
Normal, actualul preşedinte Liviu Rusu a anunţat că nu mai doreşte să candideze pentru această funcţie, probabil şi pe fondul anchetei DNA, a campaniei mediatice şi a Opoziţiei. Vorba lui, „un mandat e prea puţin, două sunt prea multe”. Oricum, Rusu va fi alături de candidaţii PDL, şi a dat asigurări că sunt şi câştigători.
Ing. Vasile Moldovan revine în cursa pentru Primăria Bistriţa, şi asta nu doar pentru că stă cel mai bine din PDL în sondaje, ci şi pentru că nu vrea să-i trădeze pe bistriţeni. Potrivit deputatului Ioan Oltean, Vasile Moldovan a fost cap de afiş al celor trei cercetări sociologice, devansându-i pe prefect, subprefect, secretar de stat şi alţi oameni de vază, unii chiar neînregimentaţi politic.
„Eu cred că în felul acesta vom încerca să înlăturăm o mare nedreptate care i s-a făcut lui Vasile Moldovan în iunie 2008, atunci când printr-un complex de împrejurări totalmente nedeterminate sub nicio formă de Vasile Moldovan şi de PDL- şi aici avem în vedere focul pus la Biserica Evanghelică din centrul municipiului Bistriţa- Vasile Moldovan a pierdut mandat. Atunci, Vasile Moldovan a pierdut Primăria Bistriţa nu pentru că a fost sancţionat pentru mandatul pe care l-a avut, ci pentru că sentimental oamenii, într-un fel sau altul, au făcut o legătură între acel eveniment nefericit şi Vasile Moldovan. De data aceasta, şi PDL şi cetăţenii municipiului Bistriţa a posibilitatea să îndrepte această mare nedreptate, VASILE Moldovan stă foarte bine în sondaje, este un candidat redutabil şi îi asigurăm lui Ovidiu Creţu zile şi nopţi neliniştite până în data de 10 iunie”, a precizat liderul PDL BN, deputatul Ioan Oltean. În opinia sa, locuitorilor municipiului le este dor să li se spună „dragi bistriţeni”.
De cealaltă parte, Vasile Moldovan, în prezent şeful Unităţii de Implementare a Proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor menajere Bistriţa-Năsăud”, a declarat că va da dovadă de aceeaşi onestitate şi respect faţă de colegi, prieteni şi populaţia Bistriţei, mai ales că un om de bine i-a spus, aşa, „Domnule Moldovan, dacă nu candidaţi simâim o trădare”.

Pe lista de candidaţi, alături de cei 22 de edili în funcţie, PDL s-a înzestrat de la PNL cu alţi şase, adică Ioan Moniţa (Romuli), Toma Someşan (Mărişelu), Olimpiu Neamţ (Livezile), Ioan Sabău (Silivaşu de Câmpie), Dumitru Tomşa (Urmeniş) şi Sorin Hognogi (Spermezeu). De la PSD, încă niciunul...
„PDL pleacă în aceste alegeri cu şanse reale de a-şi consolida actualele poziţii cu primăriile unde sunt primari în exerciţiu, de a adăuga cel puţin cinci –şase primari în plus la acest portofoliu şi evident de a menţine în portofoliu de instituţii administrative şi Consiliul Judeţean, prin funcţia de preşedinte şi o majoritate”, a concluzionat Ioan Oltean.
Iată lista de candidaţi propusă de PDL BN, candidaţi care vor fi lansaţi în 28 aprilie, la Sala Polivalentă din Bistriţa, în prezenţa staff-ului formaţiunii.
Bistrița - Moldovan Vasile
Beclean - Letiția Vlăduțiu
Năsăud - Dumitru Mureșan
Sângeorz-Băi - Vasile Șteopoaie
Bistrița Bârgăului - Vasile Laba
Braniştea - Gavrilă Vasile Pop
Budacu de Jos - Florin Sandu Simionca
Budeşti - Gabriel Agrișan
Căianu Mic - Ioan Nistor
Chiuza -
Ciceu Giurgeşti - Ioan Bogdan
Ciceu-Mihăieşti -
Cetate - Ionuc Ignat Aluaş
Chiochiș - Vasile Silași
Coşbuc - Ioan Pavelea
Dumitra - Gheorghe Bălăjan
Dumitrița - Ioan Vasile Moga
Feldru - Grigore Ţolan
Galaţii Bistriţei - Gheorghe Boca
Ilva Mare - Alexandru Anca
Ilva Mică - Aurel Horea
Josenii Bârgăului - Nicolae Vrâncean
Livezile - Olimpiu Neamț
Lechinţa - Alexandru Gherman
Leşu - Anton Dragotă
Lunca Ilvei - Flaviu Lupșan
Maieru -
Matei - Vasile Encean
Măgura Ilvei - Valer Avram
Mărişelu - Toma Someșan
Miceștii de Câmpie - Flaviu Moldovan
Milaş - Emil Bâcâin
Monor - Gheorghe Mureșan
Negrileşti -
Nimigea - Ioan Grigore Turcu
Nușeni – Ioan Mureșan
Parva – Ioan Strugari
Petru Rareş - Romulus Adrian Hatos
Poiana Ilvei - Ioan Scridonesi
Prundu Bârgăului - Doru Crișan
Rebra - Daniel Baizath
Rebrişoara - Viorel Clapău
Rodna - Alexandru Năşcan
Romuli – Ioan Monița
Runcu Salvei - Anchidim Pavelea
Sânmihaiu de Câmpie – Ioan Fiscutean
Silivaşu de Câmpie - Ioan Sabău
Salva - Teodor Ceuca
Spermezeu - Sorin Hognogi
Şanţ – Ioan Sabo
Şieu -
Șieuț - Victor Buta
Șieu Măgheruș - Sorin Aurel Mititean
Şieu-Odorhei - Viorel Farcaș
Șintereag - Ioan Bob
Târlişua - Vlăduț Purja
Teaca - Simion Marcu
Telciu - Sever Mureșan
Tiha Bârgăului - Ioan Cornel Busioc
Uriu - Petru Șerban
Urmeniş - Dumitru Tomșa
Zagra - Buşcoi Dumitru

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5