Candidaţi comuni sub sigla USL în 32 localităţi din Bistriţa-Năsăud

Copreşedinţii Uniunii Social Liberale, deputaţii Radu Moldovan şi Ioan Ţintean, au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că negocierile în cadrul USL se apropie de final în vederea stabilirii candidaţilor pentru alegerile locale din 10 iunie. Deocamdată, liderii judeţeni ai Partidului Social Democrat, ai Partidului Naţional Liberal şi ai Partidului Conservator au căzut de acord asupra formulei care se va aplica în cazul a 56 localităţi, în analiză fiind doar situaţia de la Ilva Mică, Nuşeni, Zagra, Târlişua, Runcu Salvei şi Şieu Măgheruş.
Astfel, în 32 localităţi, dintre care municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud, USL va susţine un candidat comun, nominalizat de unul dintre partide sau independent, dar va avea şi listă comună pentru consiliile locale. Într-un număr de 17 comune, candidaţii au fost propuşi de PSD, în alte 12 comune nominalizările vin din partea PNL, în timp ce PC are doi candidaţi susţinuţi de USL.
Social-democraţii dau candidat comun pentru municipiul Bistriţa - primarul Ovidiu Creţu , Budacu de Jos – Codruţ Boloş, Budeşti – primarul Vasile Codrea, Căianu Mic – viceprimarul Gheorghe Retegan, Chiuza – primarul Grigore Bradea, Ciceu Mihăieşti – primarul Valentin Mureşan, Dumitra – Ani Leon, Josenii Bârgăului – primarul Tudorel Ciotmonda, Lunca Ilvei – Claudiu Palage, Milaş – primarul Iosif Gabor, Monor – primarul Ioan Cira, Negrileşti – primarul Ioan Pugna, Nimigea – primarul Mircea Runcan, Spermezeu – viceprimarul Alexandru Deneş, Rebra – primarul Ştefan Danci, Teaca – primarul Iustian Muntean, Uriu – viceprimarul Gheorghe Oprea.
De la Partidul Conservator, în numele USL, vor candida Ioan Pop la Leşu şi Aurelian Manea la Matei.
Liberalii mizează atât pe primarii în funcţie, cât şi pe nume noi, asta după ce liberalul Hognogi din Spermezeu s-a transformat în democrat-liberal, iar Toma Someşan şi-a anunţat retragere din politică. Pentru Bistriţa Bârgăului, PNL propune pe Florian Ungur, la Chiochiş – Vlad Pop, Livezile – Traina Simionca, Maieru – Nicu Cârdan, Măgura Ilvei – Ioan Şamşudean, Mărişelu – Dumitru Buta, Miceştii de Câmpie – Dumitru Bendean, Poiana Ilvei - Eugen Benţa, Romuli –Ioan Moniţa, Şintereag – Ioan Mureşan, Telciu – Gheorghe Scuturici, Urmeniş-Dumitru Tomşa.
Campania electorală a Uniunii Social Liberale, în Bistriţa-Năsăud, va fi coordonată de primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, în echipa acestuia fiind cooptaţi reprezentanţi şi de la celelalte formaţiuni.

În 24 localităţi, USL merge pe cont propriu
Partidul Social Democrat Bistriţa-Năsăud va avea candidaţi proprii în 24 localităţi, unde şi liberalii şi conservatorii îşi vor trimite oamenii la luptă. Astfel, la Beclean candidează primarul în funcţie Nicolae Moldovan, iar la Sângeorz-Băi, Roland Venig, edilul actual. Social-democraţii propun şi o femeie, pe Anuţa Văsieş, la Ilva Mare.
Pentru celelate localităţi, situaţia se prezintă astfel: Braniştea-Cornel Săsărman, Cetate – Uţu Moldovan, Ciceu Guirgeşti – Constantin Rusu, Dumitriţa – Emil Bolfă, Feldru-Ştefan Sângeorzan, Galaţii Bistriţei-Vasile Găurean, Lechinţa - Romeo Florian, Parva – Gheorghe Stelian, Petru Rareş – Vasile Cocos, Prundu Bârgăului – Leon Vlad, Rebrişoara – Nicolae Bodiu, Rodna – Emil Guşă, Salva – Gheorghe Onul, Silivaşu de Câmpie – Ioan Dâmbean, Sânmihaiu de Câmpie – Ioan Boar, Şanţ – Cornel Moisil, Şieu – Olimpiu Nuga, Şieuţ – Marian Cotoc, Coşbuc – Nicolae Anghel, Şieu Odorhei – Florin Sfintean, Tiha Bârgăului – Nicolae Cioancă.

Comentarii

17/03/12 20:39
Marian,

Acesta este Oprescu

Despre Oprescu- tovarășul Schmayer- adevarătul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvaluiri, face parte din echipa KGB reactivată in Romania

-Divorţat din 1988, Oprescu a păstrat legături cu fosta sa soţie, fata prof. Fica, medic personal al lui Ceauşescu. Cei doi au pus la punct un sistem de „afaceri“ cu diverşi distribuitori de medicamente.

Cu fosta sa soţie, Simona Fica, Oprescu- fica de securist, a rămas în bune relaţii. Îi leagă ani buni de căsnicie dar şi interese de afaceri. Simona este medic primar endocrinolog la Elias, acolo unde şi Oprescu a fost director. Misterul „succesului“ profesional l-am descoperit recent, pentru că ne-am mirat cum de Oprescu n-a ajuns chirurg la Fălticeni, de exemplu, după terminarea facultăţii. Totul se datorează socrului, prof. Fica, om de nădejde al Securităţii, fost medic personal al lui Nicolae Ceauşescu, şi tatălui, general de Securitate.

- cei doi soti au început să facă „afaceri“ specifice profesiei. Afaceri cu medicamente, cu furnizori aleşi pe sprânceană. La fel şi investiţii pentru spitalele în care lucrau. Bineînţeles, au avut amândoi grijă să-i asigure şi băiatului – Mircea Oprescu – un viitor. Pentru că Mircea a fost un copil care le-a creat mereu probleme, având un apetit, spun foştii săi colegi din facultate, către o viaţă aventuroasă, n-a fost posibil să devină chirurg, cum îşi dorea tatăl. Drept pentru care, s-au tras sfori şi a fost plantat profesor la Universitatea de Medicină, unde predă management sanitar.

De ce s-a operat Oprescu?

Doctorul Sorin Oprescu a recunoscut cu nonşalanţa că şi-a făcut vasectomie pentru a fi sigur că nu va mai avea moştenitori.. În mod normal, la această procedură apelează bărbaţii virili, şi nu persoane de genul lui Oprescu care este suferind de diabet şi cu probleme de prostată. Ce se ascunde în spatele acestei operaţii, în special de ce a ţinut Sorin Oprescu să dezvăluie public acest aspect intim al vieţii sale?!!!!!!!!!!!

Avem un raspuns plauzibil:

Sorin Oprescu este homosexual?

Într-o scrisoare primită la redacţia cotidianului „Interesul Public“, a fost descoperita o misivă a „independentului“ Oprescu adresată comunităţii gay, mai exact conducerii fundaţiei care a organizat sâmbăta trecută GayFest. Scrisoare al cărei conţinut explică prezenţa materialelor publicitare ale lui Oprescu la marşul gay şi existenţa unei posibile înţelegeri legate de voturile membrilor acestei comunităţi…. , Oprescu „bate şaua să priceapă iapa“ că, faţă de nevoile şi dorinţele acestei comunităţi, el este cel mai potrivit să îi ajute dintr-o posibilă poziţie de primar general……Hmmmm!

Nu mai este un secret ca Oprescu este insotit peste tot de un individ care sta mereu in preajma lui, chiar si atunci cand merge “pe teren”…vestimentatia acestuia fiindu-i de fiecare data in nuante de roz si imprimeuri florare! Gesturile, machiajul, mersul…intr-un cuvant efeminat, arata ca este homosexual, iar cei din jurul lui Oprescu si-au pus intrebarea, de ce este permanent cu Oprescu? Iar la PC se mai spune ca i-ar fi facut un loc “caldut” “panterei roz”

-Afacerile murdare ale lui Oprescu curg: Oprescu a provocat pierderi de milioane de euro bugetului Sănătăţii. E vorba de hoţiile de la Spitalul Municipal, care în timpul guvernării PSD l-au adus în pragul disperării pe ministrul de Finanţe Mihai Tănăsescu. El a descoperit că mult apreciatul „manager“ nu a justificat, în 2002, cheltuieli de peste 157 miliarde de lei ale instituţiei pe care o păstorea. E vorba şi de ţepele date bugetului Casei Asigurărilor de Sănătate prin închirierea unui soft.

- Averea săracului şi cinstitului Oprescu, peste 210 miliarde lei numai în imobile

- Conform declaraţiilor de avere, Sorin Oprescu este fericitul posesor a două terenuri, unul în Ciolpani, altul la Predeal. Şi a două imobile: unul în Ciolpani, cu o valoare declarată de 46 miliarde lei vechi. Altul în Bucureşti, cu o valoare declarată de 58 miliarde de lei vechi

- obiecte de artă, bijuterii şi obiecte de cult în valoare totală de 50.500 euro

- un împrumut acordat fratelui său, de 87.000 de euro.

Toate acestea în lumina unor surse de venit declarate de 776 milioane de lei vechi anual!!!!!!!!!!!

- vila din Primăverii este evaluată la 2,5 milioane euro

- cea de la Ciolpani la un milion. Dacă adăugăm şi casa din Maxim Gorki, atunci vorbimde proprietăţi imobiliare care se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de euro, echivalent a aproximativ 210 miliarde lei vechi. Adică mult peste valoarea declarată şi foarte mult peste veniturile declarate oficial. A doua chestiune suspectă este aceea că, orice ai face, ultima declaraţie de avere depusă la Senat nu poate fi accesată.

Alt aspect IMPORTANT: un lucru puţin cunoscut despre Oprescu este faptul că, de-a lungul vremii, a purtat un război fără menajamente împotriva doctorului Raed Arafat, „părintele SMURD“, pe care a încercat să-l saboteze prin orice mijloace. Miza au constituit-o, evident, banii.

Puţini ştiu că Oprescu a încercat să promoveze un sistem propriu de intervenţie medicală de urgenţă, de fapt un sistem care i-ar fi adus personal importante beneficii financiare. Oricât s-a zbătut, cu toate piedicile pe care i le-a pus inimosului doctor, Oprescu nu a reuşit să împiedice dezvoltarea SMURD, care nu a costat nimic bugetul României. Ori lucrul ăsta l-a deranjat cumplit pe Oprescu, care imaginase un sistem clasic de căpuşare a bugetului. În disperare de cauză, lui Arafat i s-au fabricat câteva denunţuri penale, pe care, bineînţeles, fostul PNA le-a aruncat la coş. Chiar şi aşa, „profesionistul“ tot a reuşit să ciugulească câteva firimituri, umflând parcul de ambulanţe al Municipalului.

Oprescu-gazon: „Aduceţi-mi spirt, am dat mâna cu pulimea“!

Noua găselniţă: „ primăria are proiecte în valoare de 200 milioane de euro, însă nu are bani să le execute” La el de obicei orice lucrare costă triplu! X-Arena cost estimat 114 milioane, 240 milioane euro la ( aproape ) finalizare „aveţi niţelică răbdare” aici mai intră un sac de bani!

Pasajul Basarab, cost estimat de specialiştii japonezi care au lucrat la studiul Jaica în anul 2000 a fost de 60 milioane euro, pentru ca în final costurile să ajungă la 255 milioane euro. Oare de ce? De asta:

X-Arena stadion:

-pentru proiectare s-au cheltuit 56.330.965 lei fara TVA;
- demolare + dezafectare retele = 2.672.836 lei, fara TVA;
- drumuri si platforme = 23.490.427 lei, fara TVA;
- constructii + instalatii = 387.900.343 lei, fara TVA;
- restul reprezinta mobilier, echipamente tehnologice, organizare santier.

Adăugaţi la toate acestea prăduiala cu gazonul… prăduiala cu acoperişul stadionului care este nefuncţional şi la această oră!

Pasajul Basarab altă prăduială de bani publici:

-exproprieri – 102.698.180 lei;
- consultanta – 17.595.015 lei;
- proiectare – 27.252.449 lei;
- executie – 741.989.964 lei.

Atentie la aceste cheltuieli şi vei observa că mai mult de 25% din costuri se duc laPROIECTANŢI ! Cine sunt aceşti proiectanţi?

In ceea ce priveste investigatia Consiliului Concurentei, care a indicat licitatii trucate in valoare de 347 de milioane de lei la Primaria Generala, Raicu ( vice-primarul ) a declarat ca de vina este “camarila rapace” a primarului general. “Sorin Oprescu a instalat in Primaria Capitalei o camarila rapace, care se dovedeste corupta.
Consiliul Concurentei a anuntat ca a efectuat inspectii inopinate la companii suspectate de trucarea unor licitatii privind intretinerea strazilor din Bucuresti. institutia avand indicii ca ar exista o intelegere intre companiile inspectate de a participa cu oferte formale la unele licitatii. S.C Tehnologica Radion S.R.L., Euro Construct S.R.L., S.C. Straco Grup S.R.L., S.C. Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 S.R.L. (Delta A.C.M. 93 S.R.L.), S.C. Pro Cons XXI S.R.L., S.C. RCV Global Group S.R.L., S.C. Swietelsky Constructii Feroviare S.R.L., S.C. Strabag S.R.L., S.C. Eurovia-Construct International S.A., S.C. Global Service Proiect S.R.L. si S.C. Drum Concept S.R.L. Atribuirea contractelor s-a facut prin organizarea a sase licitatii corespunzatoare celor sase sectoare. Valoarea totala estimata a contractelor incheiate cu cele 11 companii, pentru perioada 2011 -2014, este de 1,46 miliarde lei fara TVA (aproximativ 347 milioane euro).Înainte de a fi “suspendata” pe cerul Bucurestiului, autostrada primarului general al Capitalei, Oprescu, mai precis licitatia pentru studiul de fezabilitate, a fost suspendata de institutiile statului ca urmare a neregulilor descoperite.

Beneficiarii sunt nimeni altii decat angajati ai Primariei, ale caror firme au fost date castigatoare ale contractului.

-Oprescu a privit această competiţie electorală ca o oportunitate de a-şi rotunji veniturile proprii.

Sunt binecunoscute, în special în rândul celor care au lucrat cu candidatul Oprescu în 1998 sau în 2000, păţaniile sponsorilor storşi de bani în schimbul promisiunilor deşarte făcute de individ.

- modul în care îşi păstra cel puţin 50% din banii veniţi „la sacoşă“. Iar culmea ticăloşiei a fost atinsă în campania din 2000, când a uitat să-şi plătească şeful de campanie, pe Radu Rizescu..

„Aduceţi-mi spirt, am dat mâna cu pulimea“! Votează Oprescu pulime, apoi vei vedea de ce nu are bani primăria pentru proiecte!

Nereguli facute de Oprescu si deconspirate

- Raicu a spus ca Sorin Oprescu a intrerupt in 2008 contractele multianuale “modice” de intretinere a drumurilor bucurestene si din cauza acestui fapt, intre 2008 si 2011 s-a platit pentru acest serviciu o suma de bani mai mare decat cea alocata intre 2000 si 2008 la un loc.“Toate strazile arata ca dupa bombardament. Nu cred sa fie vreun sofer in Bucuresti sa nu-i fi scapat printre dinti o injuratura dupa ce a trecut prin gropi. Pentru acest imens pas inapoi si pentru situatia dezastruoasa a infrastrucuturii din Bucuresti este vinovat Sorin Oprescu”, a declarat Raicu.In ceea ce priveste investigatia Consiliului Concurentei, care a indicat licitatii trucate in valoare de 347 de milioane de lei la Primaria Generala, Raicu a declarat ca de vina este “camarila rapace” a primarului general. “Sorin Oprescu a instalat in Primaria Capitalei o camarila rapace, care se dovedeste corupta. Daca exista cineva care crede ca primaria nu stia ca firmele se inteleg intre ele este cel putin naiv”, a precizat el.Raicu a mai mentionat ca, in acest sens, CGMB cere lui Oprescu demiterea sefei Administratiei Strazilor, Alina Roman, o “apropiata” a lui Oprescu, pentru “management defectuos” si a cerut primarului general infiintarea unor comisii de ancheta la Administratia strazilor, la ALPAB si la directia transporturi din cadrul Primariei

Un aspect interesant dezvaluit recent de Columbeanu despre Oprescu

- Columbeanu senior sustine că pe vreme în care era secretar al Guvernului (la începutul anilor ‘90) a pus o vorbă bună pe lângă ministrul sănătăţii de atunci, Iulian Mincu, pentru ca acesta să-l angajeze pe Sorin Oprescu. Doar că actualul primar al Capitalei, după ce şi-a luat în primire postul de consilier ar fi început să se obrăznicească.

Dialog:

”Nea Columbene, ce mi-ai făcut, ce mi-ai făcut?.

-Ce s-a întîmplat, domnule?

-Mi-ai trimis puşlamaua aia de Oprescu acolo, un şarlatan, mi-a transformat cabinetul într-un troc, vrea el să angajeze. Un om care vrea să vîndă funcţiile… Acesta este dialogul pe care – susţine în interviu chiar Columbeanu – l-ar fi avut cu Iulian Mincu. Pentru a scăpa de “impostorul” Oprescu şi de apucăturile acestuia……

Va urma……..

19/03/12 15:13
Vzitator

Copreşedinţii USL Bistrita, deputaţii Radu Moldovan şi Ioan Ţintean au si unele afinitati profesionale. Amandoi au lucrat in domeniul alimentatiei publice primul a fost chelner, celalalt bucatar. Astia habar n-au de doctrine sau ideologii. Burta plina si atat. Vedeti bine ca nu-si propun nici un fel de schimbare. Fiecare doreste sa-si conserve oamenii lui pe posturi, conform legii lui Ohm: fi om cu mine ca sa fiu om cu tine. Asta-i USL-ul fac orice ca sa ramana mereu aceeasi la ciolan. Restul nu conteaza. Oricum dupa 4 ani de mandat un primar cu gargauni lasa orasul Bistrita mai sarac si mai urat decat l-a preluat. Ajunge daca nu vrem sa ne trezim cu statuia lui Deng Xiaoping in locul lui Andrei Muresanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5