Vezi care sunt candidații Alianței pentru Bistrița-Năsăud la Consiliul Județean și în 55 de orașe și comune!

ALIANȚA  PENTRU BISTRIȚA-NĂSĂUD și-a anunţat candidaţii desemnaţi şi semnul electoral pentru alegerile locale din 27 septembrie, în cadrul unei  conferinţe de presă.

Evenimentul a fost găzduit de Palatul Culturii Bistrița, cu participarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, liderul PSD BN, a primarului Ioan Monița - președinte ALDE BN şi a lui Grigore Timoce - președinte PRO România BN.

          „Având în vedere decizia aproape unanimă a partidelor parlamentare de a stabili pentru 27 septembrie data alegerilor locale, am reluat activitatea politică. Am anunţat înainte de pandemie constituirea unei alianţei la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, între Partidul Social Democrat, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi Pro România şi cred că această alianţă a fost o etapă firească în continuitatea unei colaborări pe care am avut-o de-a lungul timpului cele trei partide. În urma unor analize, cercetări sociologice, am luat decizia, împreună cu cei doi colegi şi prieteni, să punem pe primul loc interesul cetăţeanului, dezvoltarea judeţului Bistriţa-Năsăud, continuarea proiectelor de dezvoltare a comunităţilor şi mai puţin interesele politice. Constituind o alianţă, fiecare dintre partide face un anumit sacrificiu, dar cred că cetăţenii, dezvoltarea judeţului sunt prioritare. Am decis ca primarii în exerciţiu, preşedintele Consiliului Judeţean să fie susţinuţi de partidele membre ale alianţei. Vom avea în perioada următoare, împreună cu colegii mei, cu Consiliul de Coordonare al alianţei, până la finalul săptămânii, discuţii cu toate cele 62 de organizaţii şi vom stabili cum vom cadida în fiecare unitate administrativ-teritorială. Dorinţa noastră este de a candida pe liste comune în cât mai multe localităţi, dar având experienţa unor alte alianţe, sunt comunităţi cu specific local, ne vom consulta cu organizaţiile locale şi împreună cu ei vom lua o decizie. Îi mulţumesc lui Ioan Moniţa şi lui Grigore Timoce, relaţia noastră este una veche, bazată pe respect reciproc, pe prietenie, mai mult decât această relaţie politică pe care am parafat-o. Avem disponibilitatea unor negocieri care să aducă în faţa oamenilor cele mai bune soluţii", a declarat preşedintele Radu Moldovan.

         Ioan Moniţa, preşedintele ALDE B-N, şi-a exprimat satisfacţia că ceea ce s-a prefigurat la nivelul judeţului nostru se va dezvolta la nivel naţional. "Se pare că am fost deschizători de drumuri noi, la Bistriţa, şi exemplul nostru urmează şi la nivel naţional. Cu mare drag am făcut acest pas, acolo unde lucrurile se mişcă, se fac lucruri foarte bune pentru cetăţeni, ele trebuie sprijinite şi continuate. Cred că este cel mai bun preşedinte de Consiliu Judeţean şi de aceea îl vom susţine cu tot ceea ce ne stă în putere ca să continue încă un mandat. Sper să facem o echipă câştigătoare care să continue lucrurile începute. Vă asigur că munca în administraţie nu se termină vreodată, şi când se termină zece proiecte încep alte 20. Pretenţiile sunt din ce în ce mai mari. Este de lucru pentru următorii 50 de ani", a adăugat liderul ALDE BN, Ioan Moniţa.

          Liderul Pro România, Grigore Timoce,  a menţionat că o asociere de puteri, peste doctrine politice, este în interesul cetăţenilor şi al comunităţilor. „Am mai făcut un pas, am mai depăşit o etapă. Pe lângă faptul că am căzut de acord asupra siglei alianţei, am discutat şi despre candidaţii pe care-i vom avea în judeţ. Ne aşteaptă chestii de fineţe zilele următoare. Va fi dificil dar lăsăm de o parte interesele personale, ne vom pune de acord ca să avem o echipă închegată, omogenă”, a declarat Grigore Timoce.

 

 

Lista candidaților la alegerile locale, pentru

Alianța pentru Bistrița-Năsăud

 

 

 

Nr.

Funcție

Candidat

1

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

Emil Radu Moldovan

PSD

Nr.

Orașe

Candidat

1

Bistriţa

Niculae Cristian

PSD

2

Beclean

Moldovan Nicolae

PSD

3

Năsăud

Romocea Mircea

PSD

4

Sg. Băi

Suciu Vasile Daniel

PSD

Nr.

Comune

Candidat

5

Bistriţa Bârgăului

Laba Vasile

PSD

6

Braniştea

Sasarman Cornel

PSD

7

Budacu de Jos

Simionca Sandu

PSD

8

Budeşti

Codrea Vasile

PSD

9

Căianu Mic

Știr Paul

PSD

10

Cetate

Moldovan Daniel

PSD

11

Ciceu – Giurgeşti

Iuga Vasile

PSD

12

Chiochiş

Pop Vladut

PSD

13

Chiuza

Bradea Grigore

PSD

14

Coşbuc

Pavelea Ioan

PSD

15

Dumitra

Balajan Gheorghe

ALDE

16

Dumitriţa

Uchrenciuc Ilie

PSD

17

Feldru

Opriș Ioan

PSD

18

Galaţii Bistriţei

Vermesan Vasile

PSD

19

Ilva Mare

Alexandru Anca

PSD

20

Ilva Mică

Horea Aurel

PSD

21

Lechinţa

Romeo Florian

PSD

22

Leşu

Pop Ioan

PSD

23

Livezile

Simionca Traian

ALDE

24

Lunca Ilvei

Grustior Marian

PRO România

25

Maieru

Bors Vasile

PSD

26

Măgura Ilvei

Valer Avram

PSD

27

Mărişelu

Petrut Horea

PSD

28

Miceştii de Câmpie

Beldean Nicolae

PRO România

29

Milaş

Iosif Gabor

PSD

30

Monor

Cira Ioan

PSD

31

Negrileşti

Costin Dumitru

PSD

32

Nimigea

Runcan Mircea

PSD

33

Nuşeni

Balint Laszlo

PRO România

34

Parva

Strugari Ioan

PSD

35

Petru Rareş

Cocos Vasile

PSD

36

Poiana Ilvei

Scridonesi Ioan

PSD

37

Prundu Bârgăului

Crisan Doru

PSD

38

Rebrişoara

Moldovan Niculae

PSD

39

Rodna

Grapini Valentin

PSD

40

Romuli

Monița Ioan

ALDE

41

Salva

Onul Gheorghe

PSD

42

Sânmihaiu de Câmpie

Mate Ioan

ALDE

43

Silivaşu de Câmpie

Camarasan Ioan

ALDE

44

Spermezeu

Cristea Viorel

PRO România

45

Şieu

Cifor Tinis Ioan

ALDE

46

Şieu – Măgheruş

Hojdea Ioan

PSD

47

Şieu – Odorhei

Sfintean Sorin

PSD

48

Şieuţ

Ivan Mihai

PSD

49

Şintereag

Bob Ioan

PSD

50

Târlişua

Purja Axente

PSD

51

Teaca

Muntean Iustian

PSD

52

Telciu

Muresan Sever

ALDE

53

Tiha Bârgăului

Sut Vasile

PSD

54

Uriu

Spermezan Radu

PSD

55

Zagra

Buscoiu Nicolae

PSD

_

 

1

Ciceu – Mihăieşti

-

 

2

Josenii Bârgăului

-

 

3

Rebra

-

 

4

Runcu Salvei

-

 

5

Urmeniş

-

 

 

6

Matei

 

7

Şanţ

-

 

  • PSD - 45
  • ALDE - 7
  • PRO Romania - 4

 

Preşedintele Radu Moldovan a menţionat că încă nu au fost luate anumite decizii pentru localităţi unde sunt primari PSD în exerciţiu, fie aceştia nu vor să mai candideze, fie opinia electoratului este alta. Astfel, la Josenii Bârgăului, decizia va fi luată ţinând cont de un sondaj de opinie din ianuarie şi de un altul care se finalizează în această săptămână. La Rebra, Ştefan Danci a cerut răgaz o săptămână pentru a vedea ce va face în continuare, iar la Ciceu Mihăieşti, asemenea, unde Valentin Mureşan nu este hotărât dacă va mai candida. La Runcu Salvei există discuţia ce partid să-şi pună candidatul, la Matei va fi ales candidatul cel mai bine poziţionat. La Şanţ nu se va discuta nimic, atâta timp cât primarul Ioan Szabo traversează aceste momente extrem de dificile. Despre Urmeniş nu au fost date relaţii.

Preşedintele Moldovan a menţionat că la Consiliul Judeţean, prin protocol, s-a prevăzut ca fiecare partid să meargă pe liste separate. De asemenea, PSD mai are de discutat cu Partida Romilor. Acesta a menţionat că, după aflarea rezultatelor se va discuta despre funcţii de vicepreşedinte, viceprimar etc. Campania electorală va fi adaptată realităţii pandemice, mai mult spre online, chiar dacă social-democraţii nu au renunţat la discuţiile cu oamenii, Radu Moldovan a  menţionat că prezenţa la vot va fi mare, sondajele arătând că cei care vor să meargă sigur la vot sunt în pondere de 75%, alţi 15% afirmând că iau în considerare participarea la urne.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5