UDMR, în Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud! Susţinere pentru Radu Moldovan la Consiliul Judeţean şi Cristian Niculae la Primăria Bistriţa!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, candidat al Alianţei pentru Bistriţa-Năsăud pentru un nou mandat la preşedinţia CJ BN, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că UDMR este parte a Alianţei, pentru alegerile de la Consiliul Judeţean şi Primăria Bistriţa. Practic, UDMR îi va susţine pe preşedintele Emil Radu Moldovan şi pe Cristian Niculae, în cursa de la Primăria Bistriţa, iar listele de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Bistriţa vor fi comune. Pentru celelalte 61 de unităţi administrativ-teritoriale, Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud va fi formată doar din PSD, ALDE şi Pro România.

         „E momentul de dinaintea depunerii candidaturilor. Am anunţat că cele 3 partide care colaborează de ceva vreme – PSD, ALDE şi Pro România – au decis să candideze pentru alegerile locale, într-o Alianţă a locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Am lăsat partidele politice deoparte, semnele electorale, siglele, doctrinele politiceşi am pus pe primul plan judeţul Bistriţa-Năsăud şi cetăţenii din judeţul Bistriţa-Năsăud. Am lansat o invitaţie pentru toţi cei care vor să vină să pună umărul la dezvoltarea judeţului Bistriţa-Năsăud. Am bucuria să vă anunţ că prietenii şi colegii noştri de la UDMR au ales să vină să facă parte din această Alianţă, pentru oameni, pentru a munci, pentru a construi şi a oferi o viaţă mai bună oamenilor şi nu împotriva a ceva, pentru că văd că se constituie multe alianţe împotriva unuia, să-i dăm jos pe ceilalţi. Alianţa s-a constituit natural, de la sine, n-am avut certuri, dezbateri îndelungi pentru liste, locuri, reprezentare. Avem cu toţii un scop comun: judeţul Bistriţa-Năsăud şi cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud.

Anunţăm că Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud, formată din PSD, ALDE, UDMR, PRO ROMÂNIA  va avea candidaţi comuni pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, membrii Consiliului Judeţean,şi de asemenea pentru Primăria municipiului Bistriţa şi pentru Consiliul Local Bistriţa ”, a menţionat preşedintele Moldovan.

Emil Radu Moldovan a adăugat că a reuşit, alături de partenerii săi, să facă lucruri frumoase pentru judeţ, iar pentru viitor sunt o serie de proiecte majore, precum  construcţia noii aripi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, finalizarea modernizării secţiilor externe de pe str, Ghinzii  şi str. Alba Iulia, construcţia Centrului de radioterapie, reţelede distribuţie a gazelor naturale în toate localităţile judeţului, extinderea reţelelor de apă şi canalizarea, continuarea modernizării reţelei de drumuri, variante ocolitoare pentru municipiul Bistriţa, oraşele Beclean şi Năsăud, dar şi Sângeorz Băi. La aceste priorităţii se adaugă Autostrada Nordului, un drum expres spre Cluj-Napoca. "Vom continua să susţinem cultura, vom continua să susţinem sportul, iar partenerul nostru va fi cetăţeanul judeţului Bistriţa-Năsăud şi comunitatea locală. Politica o lăsăm pentru parlamentari, pentru cei de la Bucureşti,noi facem parte din Partidul Cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Vom face treabă pentru oameni şi vom dezvolta acest judeţ", a precizat preşedintele Radu Moldovan. 

Nu în ultimul rând, Radu Moldovan a explicat că trâim într-un judeţ şi într-un municipiu multicultural, multietnic, în care de sute de ani oamenii convieţuiesc, alianţa fiind o "dovadă de noralitate" în 2020.

Preşedintele ALDE BN, primarul Ioan Moniţa, apunctat faptul că, după o muncă asiduă, acest proiect politic a fost finalizat. „Mă bucur că pot să pun şi eu umărul cu o cărămidă mică la dezvoltarea judeţului Bistriţa-Năsăud. Am făcut acest pas cu mare drag, am răspuns acestei iniţiative fără niciun fel de ezitare, pentru că acolo unde se fac lucruri minunate acestea trebuie continuate. Mă rog bunului Dumnezeu să ne dea sănătate multă tuturor, să putem duce la bun sfârşit aceste proiecte, să ne dea o viaţă liniştită,  pentru că trăim vremuri delicate”,  a transmis liderul ALDE BN. 

Liderul Pro România Bstriţa-Năsăud, Grigore Timoce, a spus că formaţiunea pe care o reprezintă, ca parte a Alianţei pentru Bistriţa-Năsăud,este bucuroasă că fraţii maghiari au decis să li se alăture, "pentru proiecte, pentru dezvoltarea judeţului, nu împotriva a ceva", fiind important să se audă cuvântul comunităţii maghiare în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Bistriţa. 

*** 

Preşedintele UDMR BN, Decsei Atilla, a menţionat că organizaţia judeţeană a ales să se alăture acestei Alianţe, deoarece a considerat că este nevoie să se continue dezvoltarea judeţului şi a municipiului Bistriţa. „Colaborarea între UDMR şi PSD şi Alianţă este una bună, la nivel judeţean şi local. Un exemplu este oraşul Beclean acolo unde primarul Moldovan şi viceprimarul Mathe au făcut, fac şi vor face o echipă de succes. Exemplele pot continua cu Braniştea, Şieu Odorhei, Galaţii Bistriţei cu Tonciu, Mărişelu cu Jeica, municipiul Bistriţa, prin primari, viceprimari şi consilieri locali, care au ales să lucreze pentru cetăţeni şi lucrurile să meargăîn favoarea cetăţenilor”, a spus Decsei Atilla. 

Liderul UDMR BN a adăugat că proverbul "Omul sfinţeşte locul"  se adevereşte, în sensul că preşedintele Radu Moldovan, din 2012 încoace, a demonstrat acest lucru, iar judeţul Bistriţa-Năsăud s-a schimbat în bine. Acesta a recunoscut că UDMR nu a mai avut reprezentanţi în Consiliul Judeţean din 2008 încoace, nereuşind să treacă de pragul electoral de 5%. „Sunt convins că alături de Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud poate contribui şi comunitatea maghiară să clădească pentru toţi cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud, să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că UDMR BN îl susţine pe preşedintele Emil Radu Moldovan, iar la municipiul pe Cristian Niculae”, a concluzionat Decsei Atilla.  

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5