PSD, ALDE şi PRO România vor avea candidat unic la preşedinţia Consiliului Judeţean şi cele 62 de primării

Liderii Emil Radu Moldovan – PSD BN, Ioan Moniţa – ALDE BN şi Grigore Timoce – Pro România BN au anunţat că, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în premieră naţională, se va contura o alianţă electorală pentru alegerile locale din acest an.
 
„Ne pregătim de alegerile locale. Astăzi s-a materializat o discuţie care are loc de ceva timp, vizavi de construcţia unei alianţe politice pentru alegerile locale. Mă bucur foarte mult că am ajuns la final, am bătut în cuie cam tot ce era de bătut în cuie. În următoarele zile, protocolul pe care l-am negociat astăzi va fi finalizat şi semnat după ce va fi discutat de fiecare partid în cadrul forurilor statutare. Sinteza aceastui protocol este următoarea: se va constitui o alianţă electorală la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, între Pro România, ALDE şi PSD care va avea candidaţi unici pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi cele 62 de primării din Bistriţa-Năsăud”, a declarat preşedintele PSD BN, Emil Radu Moldovan.
 
Liderul PSD BN a menţionat că în baza unor analize sociologice şi consultărilor din fiecare organizaţie, să fie luată decizia dacă se va merge în toate unităţile administrativ-teritoriale pe liste comune la consiliul local sau Consiliul Judeţean. „În momentul de faţă, peste tot unde unul dintre partidele membre ale alianţei are primar va avea dreptul să propună candidatul de primar. Acolo unde nici unul dintre cele 3 partide nu are primar, vom stabili din partea cărui partid va fi candidatul alianţei”, a explicat Radu Moldovan.
 
Potrivit acestuia, PSD a lucrat cu ALDE foarte bine,  iar prezenţa unui partener în plus va însemna un câştig atât pentru alianţă cât şi pentru proiectele de dezvoltare ale judeţului. Mai mult, Radu Moldovan s-a declarat un susţinător al ideii de alianţă cu Pro România şi pentru alegerile parlamentare.

Preşedintele ALDE BN, Ioan Moniţa, a menţionat că după finalizarea acestui protocol va fi supus votului Delegaţiei Permanente

          „Mă bucur că lucrurile bune vor continua pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru că trebuie să recunoaştem că s-au făcut lucruri extraordinare. Mulţumesc conducerii centrale ALDE că a acceptat cineva posibilitatea să facem alianţă la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud şi sperăm ca cetăţenii judeţului să aprecieze munca din ultimii opt ani ai echipei preşedintelui Consiliului Judeţean cu noi. Lucrurile sunt evidente, nu trebuie să spunem foarte multe, faptele vorbesc de la sine, mai mult decât orice”, a spus primarul Moniţa.

          Liderul Pro România, Grigore Timoce, a punctat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă a considerat că ar fi mai bine să se câştige în alianţă decât să se fragmenteze voturile. „Am fost de acord să negociem un draft de proiect de protocol pe care să-l discutăm în interioprul fiecărei organizaţii judeţene ale partidelor noastre ca pe urmă să-l semnăm. Acest protocol conţine şi o prevedere legată de echipele de negocieri din fiecare organizaţii care se vor întruni şi vor stabili candidaţii în aşa fel încât să avem şanse maxime pentru a câştiga alegerile locale. Ieri la Convenţia Naţională a Pro România, am discutat cu colegii din conducerea centrală, care au fost de acord şi chiar recomandă ca în judeţele unde e posibil o alianţă cu PSD”, a declarat Grigore Timoce.

          Deocamdată nu a fost dată publicităţii denumirea acestei alianţe electorale şi semnul electoral, existând posibilitatea ca acesta să includă şi siglele celor trei partide. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5