VASILE SILAŞI: COMUNA CHIOCHIȘ ÎȘI CONTINUĂ DRUMUL EUROPEAN

Chiar dacă Chiochiș este o comună destul de greu de administrat având în componență zece sate , primarul Vasile Silași declară că face eforturi susținute pentru ca întreaga comunitate să beneficieze de condiții decente de trai. Astfel că anul 2018 poate fi numit unul cu multe realizări pentru comunitate.
În acest an a fost finalizată asfaltarea Drumului Comunal care leagă satul Strugureni de Jimbor, o investiție de 7 milioane de lei finanțară prin PNDL 1 astfel că cinci din cele zece sate sunt legate prin drum asfaltat și modernizat. Vasile Silași declară că este una dintre cele mai mari realiări din cele patru mandate pe care le-a câștigat până în prezent.
De asemenea în acest moment se află în procedură de achiziție publică modernizarea a trei cămine culturale din Chiochiș, Bozieș și Apatiu, o investiție de 500 de mii de euro care va fi implementată în cursul anului viitor și este finanțată din fonduri europene. Un alt proiect european este asfaltarea a 9,3 kilometrii de drumuri agricoole, pentru care a fost obținut deja avansul iar lucrările urmează să fie demarate. Valoarea proiectului este de un milion de euro și este finanțat pe măsura 7.2 dezvoltarea infrastructurii și se așteaptă avizarea proiectării pentru demararea procedurii de achiziție publică.
Modernizarea iluminatului public a fost un alt deziderat al edilului din Chiochiș, proiect care a fost finalizat luna aceasta și a presupus schimbarea clasicelor becuri cu un sistem performant pe bază de LED. Lucrarea a fost finanțată prin PNDL 2, a costat 500 de mii de lei și a constat în montarea a 670 de corpuri de iluminat.
Se lucrează în continuare la școlile de la Manic, Bozieș, Chiochis și Chețiu, modernizări complecte în vederea obținerii autorizațiilor de funcționare, ISU, DSV dar și pentru a asigura conndiții decente de studiu elevilor. Valoarea totală a lucrărilor este de un milion de euro iar modernizarea va fi la standarde europene.
Ziua de 1 Decembrie va fi marcată și la Chiochiș pentru că anul centenar nu poate trece neobservat nici în comunitatea condusă de Vasil Silași care declară că indiferent de situațiia politică, indiferent de greutăți și de problemele cotidiene România trebuie să fie permanent în sufletul românilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5