Vedete bistriţene cu nume schimbate

Nu doar celebrităţile din capitală sau de peste mări şi ţări şi-au schimbat numele pentru a suna mai bine, sau din alte motive.

Dan Răţoi este numele adevărat al scriitorului Dan Coman, care şi-a luat actualul nume de familie după cel al soţiei, la sfatul impresarilor. Familia Răţoi este una dintre cele mai cunoscute şi respectate de pe plaiuri sângeorzene.

Radu Purcel este numele cunoscutului interpret Radu Arcălean, care şi-a împrumutat numele de artist după cel al satului natal, Arcalia.

Primarul Becleanului, Nicu Moldovan, şi-a luat numele soţiei, la căsătorie, până atunci fiind Deneş, la fel ca fraţii lui de pe meleaguri spermezene, dintre care cel mai cunoscut este parlamentarul Ioan Deneş.

Fostul prefect, Nastasia Ani Bob, şi-a adăugat, la cerere, la notariat, numele Ani, aşa cum îi ziceau toţi acasă la Ciceu Poieni, şi cum trebuia să fie trecută, la naştere, pe certificat, doar că bunica, de la Poieni până la Căian i-a zis în loc de Ani, Nastasia. Situaţia a fost reglementată, în urmă cu vreo 10 ani, la notariat.

Dintre artiştii de la Dor Românesc, fraţii Ioan Dordoi şi Felix Gălan merită amintiţi, unul dintre ei schimbându-şi numele.
Sunt doar câteva din persoanele publice cu nume schimbate. Lor li se adaugă artistele care şi-au păstrat pe scenă numele de fată, deşi în acte le cheamă altfel.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5