Rămas bun, domnule învățător Victor Faur din Budești!

   Familia, rudele, prietenii, foști elevi și colegi, comunitatea sătească din Budești, împreună cu preoții, prof. univ. dr. Stelian Tofană și preotul paroh Plosca Florin, au condus sâmbătă, 27 ianuarie 2024, pe ultimul drum pământean pe cel care a fost   ...   omul, săteanul, învățătorul, soț și tată, Faur Victor.

   Născut în satul Budești la 23 martie 1939, în familia diacului de la biserică, Faur Victor, după absolvirea școlii din sat, a urmat Scoala Pedagogică din Cluj, obținând calificarea de învățător. Și-a desfășurat activitatea pentru scurte perioade de timp în satele Frata și Ardan, apoi în satul Budești, alături de soția sa, și ea învățătoare, până la pensionare. Multe dintre geneațiile de copii din Budești l-au avut ca învățător, fiind acela care le-a deschis calea spre cunoaștere. A fost un factor de stabilitate în colectivul didactic de la Școala gimnazială din Budești, remarcându-se prin cunoștințe, tact pedagogic și experiență, printr-o atitudine pozitivă față de colegi, având pentru fiecare îndemnuri și sfaturi folositoare, trezind prin vorbe meșteșugite o stare de bună dispoziție.

   Și-a întemeiat în sat o gospodărie bine rânduită, și-a îndrumat și sprijinit pe fiul Cornel să facă studii superioare, acesta ajungând profesor de geografie în Baia Mare.

   Anii au trecut parcă prea repede și după decesul soției, acum doi ani, familia fiului Cornel s-a străduit să-i fie alături, să-i poarte de grijă, să-i aline singurătatea și suferința fizică.

   Acum, se odihnește, la loc liniștit, la loc cu verdeață, în cimitirul satului Budești, alături de soția sa Faur Maria.

   Bunul  Dumnezeu  să-i  aibă în sfânta  lui  pază.

 Prof. Augustin Rus  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5