Veteranul de război Teodor Avram, aniversat la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. S-a întors acasă pe jos din Siberia. Gena de patriotism s-a transmis nepoatelor Moruțan Maria și Marcoie Aurelia, plutonieri major la Jandarmerie

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

“Bucurie în cer și bucurie pe pămant”, așa ar descrie Preotul Maftei momentul în care ne-am adunat pentru a-l sărbători pe Sublocotenent (r) Teodor Avram, veteran de război, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani.
Un om al muncii câmpului, dar și al bisericii, care în spatele ridurilor vremii și a bătăturilor din palmele muncitoare, tăinuiește o poveste de curaj, de hotărâre, de iubire de patrie și de viață, daruri de Sus care i-au dat puterea să se întoarcă la familia românească pe jos, din Siberia, traversând înot râul Tisa.
Gena de curaj și patriotism s-a transmis mai departe și nepoatelor Moruțan Maria și Marcoie Aurelia care astăzi sunt plutonieri major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.
“Este o onoare să fim alături de sublocotenentul Teodor Avram, veteranul nostru care este un exemplu viu de curaj despre care trebuie să afle toată lumea pentru că cine ar mai veni din Siberia în România pe jos și ar traversa înot Tisa?”, a transmis prefectul Stelian Dolha, în mesajul său adresat sărbătoritului care a ajuns la vârsta centenarului.
La mulți ani și multă sănătate din partea Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5