Vezi ce programe de ajutor de minimis sunt preconizate în agricultură în 2018!

          În 2018, vor continua programele de ajutor de minimis pentru cultivarea tomatelor în spaţii închise, în baza HG 39/2017, şi pentru lână, în baza HG 500/2017, însă este preconizată şi lansarea altor programe în agricultură, a declarat ing. Ioan Nuţu Tabără, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud. Potrivit acestuia, ministerul de resort are în vedere un program pentru creşterea suinelor, în fapt porcii din rasele Bazna şi Mangaliţa, în avicultură (păsări), acvacultură (peşti), apicultură (albine), dar şi pentru taurine şi bubaline.

          „În 2018, se preconizează programe de investiţii în centre de colectare lapte, în centre de colectare, depozitare, spălare şi prelucrare a lânii, în centre de colectare, depozitare şi procesare legume şi fructe, în stâne montane şi puncte de sacrificare ovine şi caprine în zona montană”, a mai menţionat ing. Ioan Nuţu Tabără.

          De altfel, pentru colectarea lânii, în judeţul nostru există un astfel de centru la Sângeorz Băi, însă sunt necesare investiţii în suplimentare, pentru a dat plus valoare acestui produs, în condiţiile în care lâna a fost trimisă în Republica Moldova pentru a fi spălată şi ulterior valorificată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5