Vezi ce taxe se plătesc pentru actele de stare civilă şi evidenţa persoanelor!

Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţa Persoanelor Bistriţa - Năsăud informează cetățenii județului Bistrița-Năsăud că nu se percep taxe speciale în domeniul evidenței persoanelor și stării civile.

“Eliberarea certificatelor de stare civilă, eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate, precum și alte servicii prestate în domeniul evidenței persoanelor și stării civile sunt supuse dispozițiilor Legii nr.117/1999, privind taxele extrajudiciare de timbru, cu modificările și completările ulterioare. Plătitori ai taxelor extrajudiciare de timbru sunt toate persoanele fizice și juridice solicitante ale serviciilor supuse acestor taxe”, anunţă comisarul şef Liliana Cotfas, director executive al SPCEP Bistriţa-Năsăud.

Cererile persoanelor care se adresează serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor sau oficiilor de stare civilă pentru diverse servicii prestate trebuie să fie însoțite de dovada achitării taxei extrajudiciare de timbru.

Astfel, înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă a schimbării numelui și sexului costă 15 lei; înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă a desfacerii căsătoriei - 2 lei; transcrierea, la cerere, în registrele de stare civilă române, a actelor de stare civilă întocmite de autoritățile străine - 2 lei; reconstituirea și întocmirea ulterioară, la cerere, a actelor de stare civilă -2 lei; eliberarea altor certificate de stare civilă în locul celor pierdute, sustrase, distruse sau deteriorate - 2 lei.
Taxa pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate pentru cetățenii români, eliberarea sau prelungirea valabilității actelor de identitate pentru cetățenii străini și pentru persoanele fără cetățenie, precum și înscrierea mențiunilor privind schimbarea domiciliului sau a reședinței cetățenilor români este 5 lei. Tot atât se percepe şi pentru înregistrarea cererilor persoanelor fizice și juridice privind furnizarea unor date din Registrul național de evidență a persoanelor, precum și din Registrul național a permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare și din registrele județene și al municipiului București de evidență a permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare.

Taxele extrajudiciare de timbru nu includ și contravaloarea documentelor eliberate, aceasta fiind stabilită potrivit dispozițiilor legale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5